Niin siinä sitten kävi, Cristiano Ronaldo otti ja lähti Juventukseen.

Heinäkuuta on kulunut puolisentoista viikkoa, ja siirtoikkuna on vielä auki reilun 1,5 kuukauden verran. Nytkö alkaa Real Madridin galáctico-metsästys? Ehkä, tai sitten ei. Esittelemme kolme täysin erilaista vaihtoehtoa, miten Real Madrid voi Ronaldon saappaat täyttää.

Uusi laitahyökkääjä

Kun Cristiano Ronaldo Real Madridiin kesällä 2009 hankittiin, hänet hankittiin nimenomaan vasemmaksi laitahyökkääjäksi. Juuri tuolle paikalle on viime vuosien ajan huhuiltu voimakkaasti uutta galácticoa.

Varsinaisia vasempia laitahyökkääjiä Realin nykyjoukkueessa on vain yksi: Marco Asensio. 22-vuotias espanjalainen on nouseva kyky, mutta riittääkö Asension taso – ja aura – puheenjohtaja Florentino Pérezille? Pérez ei ole moneen vuoteen tehnyt yhtään galáctico-hankintaa, joista hän on tunnetuksi tullut. Kenties nyt houkuttelisi lyödä rahat tiskiin ja naarata Neymar tai Eden Hazard tähdittämään hyökkäyksen vasenta laitaa?

Toinen vaihtoehto laitahyökkääjäpalapelissä olisi se, että Gareth Bale saisi lopultakin siirron oikealta vasemmalle – vanhalle pelipaikalleen. Tällöin Pérez voisi yrittää ostaa Realin oikealle laidalle esimerkiksi Kylian Mbappén, joka on ihastuttanut Ranskan liigan lisäksi MM-kisoissa. Muistetaan nyt, että viime MM-kisojen jälkeen Pérez halusi ehdottomasti Brasilian-kisoissa loistaneen James Rodríguezin.

Uusi keskushyökkääjä

Cristiano Ronaldo tosiaan saapui Real Madridiin vasempana laitahyökkääjänä, mutta hän lähti seurasta keskushyökkääjänä. Tällä hetkellä Realista löytyy keskushyökkääjän tontille kolme miestä: Karim Benzema, Borja Mayoral ja Raúl de Tomás. Riittääkö laatu?

Futismaailmassa on kaksi keskushyökkääjää, jotka olisivat sopivan galácticoja Realiin: Tottenhamin Harry Kane ja Bayern Münchenin Robert Lewandowski. Kenties Pérez hamuaa jompaakumpaa?

Kollektiivi ennen galácticoja

Mitäpä jos Pérez ei olekaan enää niin vahvasti galácticojen perään? Siitä on kielinyt monta tehtyä päätöstä viime vuosina. Real on tehnyt suorastaan loistavaa siirtomarkkinapolitiikkaa, kun se on hankkinut yhä kuumenevilla markkinoilla nuoria – tasonsa jo jokseenkin osoittaneita – pelaajia suhteellisen edullisesti.

Samaan aikaan pelaajat on sidottu pitkiin sopimuksiin ja ulosostopykälät asetettu pilviin vahinkojen välttämiseksi.

Valmentajapalkkauskin kertoi järjen voitosta tunteesta. Julen Lopetegui ei ole samanlainen PR-hankinta kuin Zinédine Zidane tai José Mourinho olivat. Tokikaan Real ei ehkä osannut odottaa ihan sellaista hullunmyllyä kuin mikä Lopetegui-saagasta lopulta tuli. Mutta jos se sivuutetaan, niin kyseessä on erinomainen ja moderni pelin ja pelaajien opettaja – ei niinkään mainosmies.

Lopeteguilla on runsaasti kokemusta nuorten pelaajien valmentamisesta. Sikäli ei olisi mikään ihme, että hänen toiveissaan olisi mieluummin ”mennä näillä” kuin tuoda markkinoilta joku suuren egon omaava galáctico, joka ei välttämättä istuisi kollektiiviin.

[readmore from=Real-Madrid]

Kuten eilisessä tekstissä Jeremias Fisk osuvasti kirjoitti, Real Madridilla on nyt erinomainen tilaisuus hyödyntää Ronaldon lähtö ja panostaa yksilöiden sijaan joukkueeseen. Fakta kun on se, että ei Real Madrididin välttämättä tarvitsisi Ronaldoa korvata toisella supertähdellä.

Sekin on hyvä huomioida, että vaikka supertähtiä ympäri Eurooppaa on, harva heistä on oikeasti saatavilla. Neymar ja Mbappé pelaavat PSG:ssä, jota ei voi taivutella rahalla. Kanen sopimus ulottuu kesään 2024, eikä Pérez todennäköisesti kovin mielellään neuvottele enää yhdestäkään pelaajakaupasta Spurs-pomo Daniel Levyn kanssa. Bayernin uusi päävalmentaja Niko Kovač taas sanoi hiljattain, ettei Lewandowski ole lähdössä mihinkään. Oikeastaan jäljelle jää vain Hazard.

Lyödäkö rahat kiinni Hazardiin vai luottaako nykyiseen joukkueeseen?

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila