Real Madridin yhä omistama James Rodríguez on El Confidentialin mukaan saanut itselleen Espanjan kansalaisuuden. Kolumbian maajoukkuetähti on pelannut vajaat kaksi kautta lainalla Bayern Münchenissä ja tällä hetkellä hänen tulevaisuuden suunnitelmat ovat täysin auki.

Hetken aikaa paluu Real Madridiin näytti jo mahdottomalta, juurikin kansalaisuuteen liittyvistä syistä. La Liga -joukkueilla saa olla rekisteröitynä kolme Euroopan ulkopuolelta tulevaa pelaajaa, mutta nyt James lasketaan myös espanjalaiseksi.

Real Madrid on varannut ensi kauden Euroopan ulkopuolelta tulevien paikat Viníciukselle, Rodrygo Goesille ja Eder Militaolle, joten neljännelle ei olisi enää tilaa.

Real Madridissa on muitakin pelaajia, jotka ovat kotoisin Euroopan ulkopuolelta, mutta esimerkiksi brasilialainen Marcelo ja costaricalainen Keylor Navas ovat jo pitkään omistaneet Espanjan kaksoiskansalaisuuden.

Jamesilla on siis tällä hetkellä kolme vaihtoehtoa tulevaisuutensa suhteen. Siirtyä pysyvästi Bayern Müncheniin, jos saksalaisseura aktivoi osto-optionsa, palata Real Madridiin tai hakea täysin uutta nostetta uralleen muualta. Useissa vaihtoehdoissa päätösvalta ei kuitenkaan ole pelaajalla itsellä vaan seuroilla.