Real Betis voitti Real Madridin sunnuntaina 2-1 La Ligan 27. kierroksella.

@RealBetis
🧭🧨🎳

¡Nuestro once inicial para el #RealBetisRealMadrid!

#DíaDeBetis

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta hakemista. Real Madridin hyökkäykset tuntuivat tyssäävän viimeiseen ratkaisuun ja kotijoukkue Betisillä oli pitkään vaikeuksia jo avauspelaamisessaan.

Vieraiden avausjakson ensimmäinen potentiaalinen tontti tuli vartin kohdalla Madridin Viníciusille, joka haki oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi niukasti etukulmasta ohi.

Betisin Marc Bartralle tarjoutui vajaan puolen tunnin kohdalla vielä parempi paikka, kun pallo kimposi hänelle Sergio Ramosin ja Raphaël Varanen kautta. Bartra pääsi puskemaan muutamasta metristä, mutta hän hautasi kasvot käsiinsä, kun pallo leijaili reippaasti maalin yli.

Hetkeä myöhemmin Madridin maalivahti Thibaut Courtois esitti illan hienoimman torjunnan, kun hän pysäytti Nabil Fekirin voimakkaan volleyn, joka oli matkalla vasempaan ylänurkkaan.

Real Madrid oli hätää kärsimässä ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla. Courtois joutui lopulta poimimaan pallon verkostaan 40. minuutilla, kun Sidnei reagoi irtopalloon ensimmäisenä ja latasi pelivälineen voimalla etuyläkulmaan. 1-0.

Juuri ennen taukoa Madridille vihellettiin pilkku, kun Sidnei kaatoi rangaistusalueelle rynnänneen Marcelon. Pallon taakse asteli Karim Benzema, joka sijoitti kuulan varmasti vasempaan alanurkkaan. 1-1.

9 - @Benzema has scored all his nine penalty's shots for @realmadriden in all competitions, eight of them in @LaLigaEN. Relief

#BetisRealMadrid
#Madrid
#LaLigaSantander

Betisille tarjoutui loistava sauma siirtyä johtoon, kun toista jaksoa oli takana kymmenen minuuttia. Nabil Fekir ja Sergio Canales petasivat paikan Joaquínille, joka kiersi vielä Courtois’n. Joaquínilla oli puolityhjä maali edessään ja Canales vierellään, mutta Betis-legendan yritys ei suuntautunut kunnolla kumpaakaan kohti, vaan pallo lirui Luka Modrićille, joka siivosi pelivälineen pois.

Madridin hyökkäyspelaaminen oli pitkään todella vaisua, mutta vajaan 70 minuutin kohdalla vieraiden toinen osuma oli erittäin lähellä, kun Ferland Mendy ampui kierteisen kudin kohti yläkulmaa. Betisin maalivahdilla Joel Roblesilla ei ollut mitään mahdollisuutta yltää ranskalaisen vedon tielle, mutta Mendyn ja Madridin harmiksi pallo osui vain ylärimaan.

Vieraat jäivät lopulta pisteittä, kun Betis iski illan toisen maalinsa 82. minuutilla. Andrés Guardado pääsi väliin Benzeman heikkoon syöttöön ja vapautti läpiajoon Cristian Tellon, joka sijoitti pallon ohi Courtois’n. 2-1.

1 - Against Real Betis, Karim Benzema has made his first error leading to goal in 338 LaLiga games for Real Madrid. Mistake

#RealBetis

Benzema yritti parhaan mukaan paikata virheensä ja oli mukana lähes jokaisessa Madridin viime hetken hyökkäyksessä, mutta Betis piti kolmesta pisteestä kiinni.

Real Betis nousi tuloksen myötä 12. sijalle. Real Madrid nousi viime viikonloppuna La Ligan piikkipaikalle voitettuaan Barcelonan El Clásicossa, mutta tämän kierroksen tulokset pudottivat Los Blancosin takaisin toiselle sijalle. Barcelona johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Real Madridiin.