Real Madrid lunasti keskiviikkona paikan Espanjan Supercupin loppuottelussa yhdellä kauden vakuuttavimmista esityksistään. Real kaatoi Valencian 3-1, ja teki sen dominoivaan tyyliin, tarjoillen saudiarabialaiselle yleisölle ehtaa tiki-takaa.

Zinedine Zidanen miehistö kirjautti välierässä koko kauden korkeimman syöttömääränsä. Real yritti kaikkiaan 798 syöttöä, joista perillekin meni 739. Prosentiksi muodostui erinomainen 92,61 prosenttia. Näin korkeaa yritettyjen syöttöjen lukemaa ei Realille oltu kirjattu 16 kuukauteen. Koko Optan tilastoinnin alettua kaudella 2005-2006 Real Madrid on vain kuudesti aiemmin pystynyt korkeampaan syöttölukemaan kuin eilen.

Optan tilastoista paljastuu myös, että koko La Liga -kauden tilastoissa Real Madrid on niin pallonhallinnassa, syötöissä kuin syöttötarkkuudessakin kakkosena, vähemmän yllättäen Barcelonan jälkeen. Real on sen sijaan syöttänyt kaikkein tarkimmin kentän hyökkäyskolmanneksella. Huomionarvoista kuitenkin on, että Realin keskiviikkoisia syöttömääriä ja tarkkuusprosentteja parempaan Barcelona ei ole pystynyt yhdessäkään tämän kauden ottelussaan.

Herra ja hidalgo Jeddassa oli Isco, joka kirjautti koko Madrid-uransa korkeimman syöttölukeman. Isco yritti 102 syöttöä, joista perille meni 96.

OptaJose

@OptaJose
102 -Isco Alarcón have made 102 & completed 96 passes vs Valencia, more than any other game in his career for @realmadriden (all competitions). Honey

#SpanishSuperCup
#SupercopadeEspaña
#RealMadrid

Real Madrid lähti otteluun viiden miehen keskikentällä ja Luka Jovic yksinäisenä kärkenään. Ratkaisu palkittiin.

– Pelasimme voittaaksemme. Laitoimme peliin kaikki aineksemme ja saimme tulokseksi ansaitun, kovalla työllä saadun voiton, valmentaja Zinedine Zidane sanoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Nyt meidän täytyy levätä, sillä tämä oli vasta välierä.

Viiden miehen keskikenttä oli Zidanen mukaan osin loukkaantumistenkin sanelema.

– Tänään Vinicius ja Rodrygo jäivät penkille ja päätin peluuttaa Iscoa ja Luka Modricia, jotta saisimme lisää liikettä laitapuolustajille. Se oli tämän päivän vaihtoehto.

– Olisin voinut peluuttaa laitalinkkejä, mutta päätimme toisin. Laitoimme enemmän keskikenttäpelaajia ja käytimme laidoilla laitapakkeja. Se toimi.

[readmore from=Real-Madrid]

– Teimme hyökkäävän ratkaisun, mutta tärkeintä oli prässätä korkealta. Pelaamme hyvää jalkapalloa, kuten haluammekin, Zidane jatkoi.

Erityiskiitoksia Zidane jakoi pelin jälkeen Iscolle.

– Olen iloinen Iscon puolesta, sillä hän on aina osoittanut, että hänellä on luonnetta. Luulen, että hän tarvitsi maaliaan.