Kun 19-vuotias hyökkääjä pelaa vajaat kahdeksan kuukautta – ja kaikkiaan 16 ottelua – ilman tehtyä maalia, ja kotiyleisö on juuri alkamassa viheltää tälle, ovat paineet epäilemättä ankarat. Varsinkin, jos pelaajan kotimaa sattuu olemaan Brasilia, nimi Vinicius ja seura Real Madrid.

Ei olekaan mikään ihme, että kun Vinicius vihdoin ja viimein päätti kuivan kautensa näyttävällä kaukolaukauksella Osasunan maalin takanurkkaan, oli helpotus valtava. Niskasta pudonnut taakka hellitti Viniciuksen tuskaa niin suuresti, että hän puhkesi kyyneliin heti maalinsa jälkeen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Y cuando empezaban a sonar silbidos en el Bernabéu contra un chico de 19 años.... BOOOOOOOM. Y Vinicius rompe a llorar.

RMA 1-0 OSA (40’) - Cuarto gol de Vinicius en 37 partidos oficiales con el Real Madrid. Llevaba 16 partidos seguidos sin marcar (desde el 3 de febrero contra el Alavés).

Toisella jaksolla Viniciuksen korvasi vuotta nuorempi maanmies Rodrygo, joka teki samalla virallisen debyyttinsä Real Madridin edustusjoukkueessa. Rodrygon ensiesiintyminen Santiago Bernabéulla alkoi suorastaan satumaisesti, sillä hän teki avausmaalinsa La Ligassa heti ensimmäisellä minuutillaan. Samalla tavalla Real Madridissa debytoi Ronaldo vuonna 2002.

Pedro Martin

@pedritonumeros
2-0 Madrid-Osasuna Minuto 72. Gol de Rodrygo, que marca al minuto de debutar en Liga con el Madrid, como hizo Ronaldo en 2002.

2-0 -voiton myötä Real Madrid kipusi La Ligan sarjakärkeen ohi paikallisvastustaja Atléticon. Samalla se merkitsee sitä, että lauantainen Madridin derby on samalla sarjan kiistaton kärkiottelu.

Ottelussa debyyttinsä Real Madridin peliasussa teki PSG:stä täksi kaudeksi lainattu maalivahti Alphonse Areola. Ranskalainen piti siten heti debyytissään nollan. Tilanteessa on tavallaan myös kohtalon ivaa, sillä ykkösvahti Thibaut Courtois on pitänyt maalinsa koskemattomana Santiago Bernabéulla viimeksi helmikuussa.

Sarjanousija Osasunalle tappio oli puolestaan ensimmäinen sitten maaliskuun.

Juttua muokattu 26.9. klo 3.20. Real Madridin maalilla pelasi tietysti Alphonse Areola eikä Thibaut Courtois.