Kriisiseura Real Madrid oli sunnuntaina todella ahtaalla Real Valladolidin vieraana, mutta kairasi lopulta Zorrillalta yllättävänkin selkeän voiton. Etenkin pelin ensimmäisellä neljänneksellä Valladolid säikäytteli Realia useaan otteeseen, mutta kaksi VAR:n avulla hylättyä paitsiomaalia sekä umpisurkea rankkari pitivät numerot 0-0:ssa.

Valladolid kuitenkin siirtyi avausjaksolla 1-0 -johtoon Anuar Tuhamin uran ensimmäisellä La Liga -maalilla. Tauolle mentiin silti tasatilanteessa, kun Raphaël Varane hyödynsi armotta maalivahti Jordi Masipin pahan arviointivirheen. Lue lisää avausjakson tapahtumista täältä.

Toisella jaksolla Real Madrid kuitenkin osoitti kliinisyytensä ja paineli voittoon. Ensin Valladolid-puolustus rymisteli turhan railakkaasti Álvaro Odriozolan jaloille, kun jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia. Pallo vietiin toista kertaa ottelussa pilkulle. Karim Benzema ei arastellut, vaan viimeisteli rankkarista tilanteeksi 2-1.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin asialla oli jälleen sama mies. Real Madrid sai kulmapotkun, ja Benzema nikkasi päällään tarkasti vieraille kolmannen maalin.

Valladolidin voimat alkoivat ehtyä, eikä se saanut palloa enää tolppaa lähemmäs maalia. Ei, vaikka viimeisen reilun kymmenminuuttisen se sai pelata ylivoimalla Casemiron otettua vapaapotkun häirinnästä toisen varoituksensa.

Miesvajauksesta huolimatta ottelun viimeisen maalin teki Real Madrid, kun Luka Modric siirsi pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Lopussa Realin pitkä sairaslistakin sai vielä jatkoa, kun Sergio Reguilon loukkasi jalkaansa, ja kokenut Marcelo pääsi vaihteeksi pelihommiin.

Real Madridin esitys ei ollut millään tapaa erityisen vakuuttava, mutta täyden pistepotin se otti selkein 4-1 -lukemin. Ehkä se auttaa taas korjailemaan kolhittua itseluottamustakin.

Vaikka Realilla onkin ollut viime aikoina todella synkkää, ylsi se vasta ensimmäisenä joukkueena tällä La Liga -kaudella viiteen perättäiseen vierasvoittoon. Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
VAD 1-4 RMA (FT) - En plena crisis existencial, el Real Madrid logra lo que ningún otro equipo había logrado hasta ahora esta temporada en La Liga: ganar cinco partidos seguidos fuera de casa. El fútbol es una cosas de locos.

Eräs ottelun ratkaisutekijöistä oli epäilemättä rankkarit. Näissä joukkueen kauden tilastot ovat toistensa peilikuvia. Valladolid on saanut tällä kaudella viisi pilkkua, ja on tuhrinut niistä jokaisen. Realilla rankkareita on ollut 12, eikä se ole epäonnistunut vielä kertaakaan.