Näkökulma: Pelaajat ajoivat Florentino Pérezin nurkkaan – Real Madridin päävalmentajaksi vain yksi ehdokas

© Kuva: Getty Images

Live Stream: Katso Copa del Reyn matsit ilmaiseksi!

  • Torstai-illan herkkupala klo 22.30: FC Barcelona vs Levante

Tik, tak. Kello käy.

Julen Lopetegui sai potkut Real Madridin päävalmentajan pallilta jo puolitoista viikkoa sitten. Uutta pysyvää päävalmentajaa ei ole vieläkään palkattu. Kakkosjoukkueen Santiago Solari on hoitanut tehtävää väliaikaismandaatilla.

Päivä päivältä näyttää vahvemmin siltä, että Solari luotsaa Realin ykkösjoukkuetta vähintään kauden loppuun. Päivä päivältä näyttää vahvemmin siltä, että puheenjohtaja Florentino Pérezillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin antaa Solarin jatkaa. Pérezin kädet alkavat olla sidotut monelta taholta.

Conte, Pochettino, Martínez, Laudrup, Jardim…

Uuden päävalmentajan piti lehtitietojen mukaan olla selvillä jo sillä hetkellä, kun Lopetegui sai potkut. Vahvimmin tehtävään huhuttiin Antonio Contea, mutta madridilaislehtien mukaan neuvottelut Conten kanssa kaatuivat lopulta italialaisen liian koviin vaatimuksiin.

Päävalmentajan viittaa on soviteltu myös Mauricio Pochettinon, Roberto Martínezin ja Michael Laudrupin harteille. Laudrup sanoi Marcan haastattelussa, ettei hän ole kiinnostunut tehtävästä ainakaan ennen ensi kesää. Lehtitietojen mukaan Pochettinokin olisi antanut Realille rukkaset. Belgian maajoukkueesta taas tiedotettiin, että jos Real haluaa Martínezin, seuran on ensin päästävä asiasta Belgian maajoukkueen kanssa yhteisymmärrykseen.

Uusimpana nimenä mukaan on nostettu Monacosta potkut saanut Leonardo Jardim. Varmuudella ei voida tietää, missä vaiheessa neuvotteluissa mennään ja keiden kanssa mahdollisesti neuvotellaan. Se kuitenkin voidaan sanoa, että huhumylly on hidastunut merkittävästi puolentoista viikon takaisesta. Huhurintamalla on ollut suoraan sanottuna hämmästyttävän hiljaista viime päivinä. Se on erityisen hämmästyttävää siksi, että Real Madridilla on vain muutama päivä aikaa…

Jäljellä vain yksi vaihtoehto

Espanjalaisen futiksen sääntöjen mukaan päävalmentaja saa toimia väliaikaismandaatilla vain kahden viikon ajan. Kaksi viikkoa tulee Solarilla täyteen ensi maanantaina. Toisin sanoen tulevan viikonlopun ottelu on viimeinen, jonka Real voi Solarin alaisuudessa vetää läpi. Sitten on tehtävä päätös.

Kuten sanottu, juuri nyt kaikki merkit viittaavat siihen, että Solari on ainoa jäljellä oleva vaihtoehto. Solari on sitä monesta syystä, joista aikapula on vain yksi.

Toinen syy on yksinkertaisesti vaihtoehtojen olemattomuus. Jos ei kukaan nelikosta Conte, Pochettino, Martínez ja Laudrup tule, kuka sitten? Jardim? Relevantteja vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole kovin monta tähän aikaan kaudesta.

Kolmas ja neljäs syy pohjautuvat tuloksiin. Real nappasi eilen illalla Solarin johdolla pätevän 5-0-voiton Viktoria Plzenistä. Se oli kolmas voitto putkeen yhtä monessa ottelussa. Maaliero: 11-0. Realin historiassa vain yksi valmentaja on aiemmin aloittanut valmentajauransa kolmella voitolla ja nollapelillä (lue lisää).

Ei kukaan Realissa tällä hetkellä mieti sitä, että tulokset ovat tulleet kivikovia Melillaa, Valladolidia ja Plzeniä vastaan. Ei kukaan mieti sitäkään, että Real oli itse asiassa onnekas Valladolid-pelissä.

Realin seurayhteisössä mietitään nyt vain sitä, että Solari on kääntänyt kurssin ja nostanut pelaajien itseluottamuksen, joka ehti Lopeteguin viimeisinä päivinä upota pohjamutiin.

Eilen se purkautui pelaajien yksimielisenä tukena Solarille. Karim Benzema sanoi suoraan, että hänen mielestään Solarin pitäisi jatkaa kauden loppuun asti. Casemirokin kyseli, miksei Solarille voisi antaa mahdollisuutta. Samoilla linjoilla olivat myös Dani Ceballos ja Álvaro Odriozola (lue lisää).

Pérezin henkilökohtainen riski

Solarin aikakauden tulokset ovat olleet erinomaisia. Siitä tuskin suurelta osin voidaan kiittää Solaria. Enkä tarkoita tätä pahalla. Tarkoitan vain sitä, että Solarin kädenjälki pelaamisessa ei vain voi vielä kovin isosti näkyä.

Sikäli Solari on edelleen jossain määrin kysymysmerkki. Mutta nyt alkavat Pérezin kädet olla sidotut. Kello tikittää jatkuvasti Péreziä vastaan, vaihtoehtoja ei oikein ole, tulokset (vaikka ne ovat tulleet heikkoja joukkueita vastaan) ovat Solarin puolella ja nyt vielä pelaajat antoivat julkisesti tukensa Solarille.

Miten Pérez voisi tässä tilanteessa valita jonkun muun kuin Solarin? Jos Pérez sen tekisi, hän näpäyttäisi samalla julkisesti pelaajia. Lisäksi Pérez ottaisi suuren henkilökohtaisen riskin. Jos joku uusi vaihtoehto ei toimisikaan, syntipukki olisi Pérez.

Solari on ainoa mahdollisuus Real Madridin uudeksi päävalmentajaksi. Solari on myös Pérezille tämän hetken tilanteessa turvallinen valinta. Se on sitten kokonaan toinen asia, onko Solari oikeasti paras mahdollinen valinta.

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata perjantaista sunnuntaihin La Liga -kierroksen kaikki 10 ottelua maksutta. Lue lisää täältä.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Katso FC Barcelona – Levante ilmaiseksi!

  • Näe kaikki Copa del Reyn matsit ilmaiseksi