Kun vuosi vaihtui, muuttuivat myös asetelmat La Ligan siirtomarkkinoilla suuresti. Muun muassa supertähtien Sergio Ramosin ja Lionel Messin sopimukset umpeutuvat kesällä, ja niinpä molemmat saavat nyt neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa.

Real Madridin valmentaja Zinédine Zidane toivoi seurajohdolta uudenvuodenpäivänä julkisesti, että Ramosin, Lucas Vázquezin ja Luka Modricin jatkosopimukset saataisiin pakettiin mahdollisimman pian, jotta häly joukkueen ympärillä saataisiin rauhoitettua. Toive ei kuitenkaan välttämättä toteudu kuin Modricin kohdalla, sillä sekä Ramosin että Vázquezin kohdalla jatkopahvin syntyminen vaikuttaa mutkikkaalta.

Erityisen mielenkiintoiseksi on menossa Madridin pitkäaikaisen kapteenin Sergio Ramosin tilanne. Cadena SER:in El Larguero -ohjelman mukaan Ramos ei ole vielä vastannut seuransa jatkosopimustarjoukseen. Real Madrid tarjoaa Ramosille 1+1-vuotista jatkosopimusta, johon kuitenkin sisältyisi palkanalennus. Ramos ansaitsee nykyään 15 miljoonaa euroa kaudessa, ja sopimuksen mukaan hänen pitäisi leikata palkkaansa 10 prosentilla.

El Chiringuito -ohjelman Josep Pedrerol löi vettä huhumyllyyn oikein kunnolla, kun hän kertoi Ramosin tavanneen viime keskiviikkona hotelli Huerto del Curassa Real Madridin puheenjohtajan Florentino Pérezin. Tapaaminen kesti peräti kaksi ja puoli tuntia. Pedrerolin erittäin mielenkiintoinen tiivistys keskustelun sisällöstä kuului näin:

– Tapaaminen oli ystävällinen ja kohtelias. Sergio sanoi Florentinolle: ”En aio hyväksyä minulle tekemäänne tarjousta. Tästä lähtien aion kuunnella tarjouksia.”

– Siihen Ramos lisäsi: ”Joku PSG:stä kertoi minulle, että he rakentavat superjoukkuetta minun ja (Lionel) Messin kanssa.”

– Florentino vastasi näin: ”Jos saat hyvän tarjouksen, ymmärrämme sen.”

Jos Pedrerolin väittämä keskustelujen sisällöstä pitää paikkansa, on tekeillä yksi kaikkien aikojen siirtopommeista. Sekä Real Madrid -ikoni Ramos että Barca-legenda Messi voivat siirtyä kesällä ilman siirtokorvausta, ja jos PSG todella haalii isoilla palkkatarjouksilla molemmat riveihinsä, olisi se ällistyttävä kaappaus.

[readmore from=Ramos-Sergio]

Messin kohdalla kiinnostavaa on sekin, että PSG:n nykyinen johtotähti Neymar ehti jo syksyllä julkisesti vihjaista, että hän ja Messi pelaisivat jälleen ensi kaudella samassa joukkueessa. Neymarin Barcelonaan paluuta ei pidetä todennäköisenä Barcelonan vaikean taloustilanteen takia.

Real Madrid saattaa joutua luopumaan myös Lucas Vázquezista. Seura on tehnyt 29-vuotiaalle Vázquezille kolmevuotisen tarjouksen, mutta se ei ole pelaajalle kelvannut. Luka Modric sen sijaan on hyväksymässä palkanalennuksen ja Real Madridin yksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimus on allekirjoitusta vaille valmis.

Lähde: AS