Kun Real Madrid nujersi Espanjan Supercupin loppuottelussa Atlético Madridin rangaistuspotkukilpailun jälkeen, lähtivät juhlat käyntiin Sergio Ramosin pilkusta. Kapteeni ampui omasta toiveestaan neljäntenä, ja onnistui, kuten miehellä tapana on. Ramos on upottanut nyt 18 viimeistä rankkariaan putkeen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Sergio Ramos ha marcado los últimos 18 penaltis que ha lanzado.

Tällä kertaa Ramos ei kuitenkaan ampunut tavaramerkillään ”panenkalla” maalin keskelle. Syy tähän ratkaisuun löytyi pelin tiimellyksessä syntyneestä nilkkavammasta.

– Ajattelin ensin panenkaa, mutta nilkan kanssa ei ollut leikkimistä, ja oli helpompaa vetää varmemmin nurkkaan, Ramos sanoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

Ramosin nilkkavamma syntyi tunnin kohdalla. Hän taisteli pallosta Álvaro Moratan kanssa ja putosi epämiellyttävästi alas, vääntäen samalla nilkkaansa. Ramos sai nilkkaansa hoitoa, ja pystyi pelaamaan vielä toisenkin tunnin – ja upottamaan ratkaisevan rankkarin.

Nilkan nyrjähdys pakottaa topparin kuitenkin hetkeksi sivuun tositoimista. AS:n mukaan vammasta toipuminen kestää noin kaksi viikkoa. Näin Ramosilta on jäämässä väliin kaksi sarjaottelua (Sevillaa ja Real Valladolidia vastaan), sekä Real Madridin ensimmäinen Copa del Rey -ottelu.

Ramosilta kysyttiin myös, halusiko hän tahallaan ampua neljäntenä saadakseen mahdollisesti ratkaista mestaruuden.

– Valitsen aina rankkarikisoissa neljännen vuoron taikauskon takia. Nilkkani oli melkoisen huonossa kunnossa ja mitä enemmän aikaa kului, sitä enemmän se viileni. Houkutus ampua rankkari sisään ja ratkaista mestaruus oli kuitenkin suuri. En silti laskelmoinut mitään, Ramos vastasi.

[readmore from=Real-Madrid]

Kehut Ramos antoi myös kymmenen pokaalinsa Realissa voittaneelle valmentaja Zinédine Zidanelle. Ranskalainen on voittanut valmentajana kaikki yhdeksän loppuotteluaan, ja keskimäärin hän on voittanut pokaalin 19 ottelun välein.

– Tulokset puhuvat puolestaan. Minä olen ”Zizoun” luontainen puolustaja. Jos pelaajat eivät ole valmentajansa suurimpia tukijoita, asiat ovat pielessä. Zidane ansaitsee koko pukukopin ja madridismon arvostuksen, Ramos ylisti.