La Ligassa pelattiin edellinen täysi kierros reilut kaksi viikkoa sitten.

Tänään maan jalkapalloliitto ja La Liga ilmoittivat, ettei otteluita pelata niin pitkään kuin Espanjan hallitus näkee sen riskialttiina. Koronaviruksesta johtuvan tauon odotetaan kestävän toukokuulle saakka.

Espanjassa on parhaillaan hätätila ja ilman pätevää syytä ulkona liikkuminen on rangaistava teko. Myös jalkapalloilijat ovat luonnollisesti olleet kotonaan jo yli viikon ajan.

Ivan Rakitic kaipaa jalkapalloa ja säännöllisiä joukkueharjoituksia. Barcelonan keskikenttäpelaaja antoi haastattelun seuralleen.

– Kaipaan ja tarvitsen rutiinia ja yhdessä oloa ihmisten kanssa. Normaalisti vien lapset aina kouluun, syön aamupalan vaimoni kanssa ja sitten menen harjoituskeskukseen. Kaipaan jalkapalloa ja harjoituksia, mutta ennen kaikkea joukkuetovereiden ja muiden läheisyyttä. Olisi hienoa, jos ei pitäisi tyytyä pelkkiin viesteihin, vaan voisi juoda kahvit joukkuetoverien kanssa, Rakitic totesi.

Rakitic ei ole käynyt edes ruokakaupassa karanteenin aikana, vaikka se on sallittua Espanjassa.

– En ole käynyt kaupassa. Olen käynyt viemässä ainoastaan roskat 50 metrin päässä sijaitsevaan roskikseen. En ole tehnyt muuta ulkona. Valmistauduin tähän jo siitä lähtien, kun saavuimme Napolista kotiin, Rakitic viittasi 25. helmikuuta pelattuun Mestarien liigan neljännesvälieräotteluun.