Argentiinalaisvalmentaja Mauricio Pochettinoa ei kaduta, että hän ei tarttunut Real Madridin tarjoukseen vuonna 2018.

Zinédine Zidane jätti Madridin päävalmentajan pestin keväällä 2018, ja Los Blancos tarjosi virkaa Pochettinolle, joka oli vielä tuolloin Tottenhamin manageri. Pochettino halusi kunnioittaa sopimustaan lontoolaisseuran kanssa ja kieltäytyi Madridin tarjouksesta.

Seuraavalla kaudella hän johdatti Tottenhamin historiallisesti Mestarien liigan finaaliin, jossa joukkue hävisi kuitenkin Liverpoolille. Real Madrid antoi samalla kaudella lähtöpassit Julen Lopeteguille ja Santiago Solarille ennen kuin antoi päävalmentajan pestin takaisin Zidanelle.

Täksi kaudeksi asetelmat kääntyivät ympäri. Pochettino sai kenkää Tottenhamista viime marraskuussa joukkueen ollessa Englannin Valioliigassa vasta 14. sijalla. Argentiinalaisluotsi ehti viettää Tottenhamissa viisi vuotta ja teki lontoolaisista kärkinelikon vakiojoukkueen. Real Madrid taas eteni Zidanen johdolla La Ligan mestaruuteen.

Pochettino allekirjoitti uuden sopimuksen Tottenhamin kanssa juuri ennen kuin Zidane lähti Madridista pari vuotta sitten. Häneltä kysyttiin El Paisin haastattelussa, onko häntä jäänyt kaduttamaan, ettei hän tuolloin siirtynyt Los Blancosin peräsimeen.

– Olin onnellinen Tottenhamissa ja allekirjoitin sopimuksen, vastasi Pochettino.

Pochettino ohjeisti Harry Kanea Mestarien liigan loppuottelussa viime vuonna. Liverpool voitti finaalin 2-0. Kuva: Getty Images

Häntä on enemmänkin jäänyt harmittamaan potkunsa Tottenhamista, mutta argentiinalaisluotsi osoitti syyttävällä sormella myös Tottenhamin seurajohtoa, jolta ei hänen mukaansa herunut tarpeeksi tukea.

– Sanon aina aidosti nöyränä, että mekin [Pochettino valmennusryhmineen] teimme virheitä, jotka johtivat tapahtuneeseen, joskin me odotimme saavamme hieman enemmän tukea tai vakuutteluja seuralta tilanteen kääntämiseen.

Pochettino on aiemmin antanut ymmärtää, että on kolme seuraa, joita hän ei missään nimessä valmentaisi: Arsenal, Rosario Central ja Barcelona. Tämä johtuu siitä, että hän on itse pelannut tai valmentanut niiden verivihollisissa, eli Tottenhamissa, Newell’s Old Boysissa ja Espanyolissa.

Espanyolissa Pochettino pelasi urallaan lähes 300 ottelua, minkä lisäksi hän myös valmensi Periquitosia vuosina 2009-2012.

Pochettinoa on aika ajoin huhuttu Barcelonan päävalmentajaksi, mutta hän kommentoi moisia huhuja viimeksi vuonna 2018 seuraavasti:

– Työskentelisin mieluummin maatilallani Argentiinassa kuin tietyissä paikoissa.

Pochettino voitti Espanyolin paidassa kahdesti Copa del Reyn. Kuva: Getty Images

El Paisin haastattelussa Pochettino kuitenkin pehmenteli vanhoja sanomisiaan.

– Minun on selitettävä tämä hyvin. Olin sinä vuonna Barcelonassa ja tapasin [seuran presidentin Josep Maria] Bartomeun baarissa.

– Me tervehdimme toisiamme, koska olimme viemässä lapsiamme samaan kouluun ja juttelimme viiden minuutin ajan. Siitä lähti käyntiin huhu, joka laittoi hälytyskellot soimaan, koska monet joukkueet olivat perässämme.

– Halusin vastata siihen jyrkästi, kun toimittajat kysyivät siitä minulta. En halunnut käyttäytyä epäkunnioittavasti Barcelonaa kohtaan. Asioita voi sanoa eri tavalla. Espanyol teki minusta ison nimen, mutta en ole ylimielinen, enkä halunnut tehdä sellaista lausuntoa.

– Ehkä nykyään en sanoisi noin, koska ikinä ei voi tietää, mitä elämässä käy.