Barcelona sai Mestarien liigaan voitokkaan startin, kun se kukisti Camp Noulla unkarilaisen Ferencvarosin 5-1. Vierasjoukkue säikytteli Barcelonaa ottelun alussa pariinkin otteeseen ja rikkoi toisella puoliajalla Neton nollapelin, mutta suurin harmi lienee kuitenkin Gerard Piquén suora ulosajo. Siitä seuraava pelikielto pitää Piquén sivussa ensi viikon keskiviikkona pelattavasta vierasottelusta Juventusta vastaan.

Piquélle nousi punainen kortti tilanteesta, jossa hän repi vieraiden Tokmac Nguenin paidasta nurin rangaistusalueella. Pilkku oli päivänselvä tuomio, mutta punainen kortti tuplarangaistuksena ankaran tuntuinen. Sitä mieltä oli myös tulevaa pelikieltoa harmitellut Barcelona-valmentaja Ronald Koeman.

– Ainahan sitä haluaa, että kaikki pelaajat olisivat käytettävissä. Punainen oli liian kova rangaistus. Rankkari ja punainen yhdessä oli liian paljon sanktiota. Joukkuetta pitää kehua siitä, miten hyvin he pelasivat yhden miehen vajaalla, Koeman totesi pelin jälkeen Marcan mukaan.

Kyseessä oli harvinainen tapaus, sillä Barcelonaa vastaan oli tuomittu rangaistuspotku ja punainen kortti samassa Camp Noulla pelatussa Mestarien liiga -ottelussa viimeksi 23 vuotta sitten vuonna 1997. Tuolloin Kiovan Dynamo rökitti Barcelonaa maalein 4-0. Erikoista on, että molemmissa otteluissa läsnä oli ukrainalaishyökkääjä Serhiy Rebrov – tuolloin pelaajana ja eilen valmentajana.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El Barça sufre una expulsión y recibe un penalti en el Camp Nou en un partido de #UCL por primera vez en 23 años (desde el terrible 0-4 del Dinamo Kiev en 1997). Curiosamente, Serhiy Rebrov estuvo en ambos partidos (en el primero como jugador y en el de hoy como entrenador).

Piquén poissaollessa Juventus-pelin avauskokoonpanoon noussee Ronald Araújo, joka vaihdettiin eilenkin kentälle ulosajon jälkeen. Koemanilla riitti kehuja nuorelle uruguaylaiselle.

– Hän pelaa hyvin. Meillä on kilpailua topparin pelipaikalle. Voin olla rauhallinen, vaikka (Clement) Lenglet’lle tai Piquélle tapahtuisikin jotain, koska meillä on myös Araújo heidän takanaan.