La Ligan 32. kierros potkaistaan käyntiin perjantaina Andalusian myöhäisillassa, kun Sevilla isännöi Pizjuánilla Valladolidia.

Sevilla on kovassa paikassa, sillä seura taistelee edelleen tosissaan paikasta ensi kauden Mestarien liigaan, mutta koronatauon jälkeisistä neljästä ottelusta seura on voittanut vain yhden, vaikka olikin kyseisessä derbi sevillanossa pelillisesti suorastaan ylivoimainen.

Sevilla on pudonnut viimeisen viikon aikana La Ligassa neljänneksi. Huippuiskussa oleva Diego Simeonen Atlético on noussut kuudennelta sijalta kolmanneksi ja on parhaillaan kaksi pistettä Sevillaa edellä.

Sevillan Julen Lopetegui kehui Valladolid-ottelun alla Muniria. Vasempana laitahyökkääjänä koronatauon jälkeen pelannut Munir on ollut loistavassa iskussa. Hienojen peliesityksien lisäksi Munir on onnistunut kertaalleen maalinteossa ja antanut myös yhden maalisyötön.

– Tällä hetkellä hän pelaa korkealla tasolla. Hänellä on ollut läpi kauden loistava asenne työntekoa kohtaan. Nyt se tuottaa hedelmää, Lopetegui totesi lehdistölle.

Lauantaina Celta haastaa Balaídosilla Barcelonan. Celta on viimein nostanut päätään surkean kauden jälkeen, ja Barcelona-otteluun lähdettäessä on voittanut ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä ottelua. Aiemmin tällä viikolla Òscar Garcían miehistö kukisti Real Sociedadin vieraskentällä. Celta allekirjoitti perjantaina Garcían kanssa jatkosopimuksen.

Celta iloitsi keskiviikkona Anoetalla. Jatkuuko juhlat lauantaina Balaídosilla? Kuva: Getty

Barcelonan Arthur on mukana joukkueen Vigon-reissulla, ja matkaa RAC1:n mukaan välittömästi ottelun jälkeen Juventuksen lääkärintarkastukseen.

Sunnuntaina Villarreal ja Valencia iskevät yhteen yhdessä viikonlopun kierroksen huippuottelussa. Saman maakunnan seuran taistelevat keskenään europaikoista. Villarreal on yllättänyt monet positiivisesti koronatauon jälkeen. Neljästä ottelusta tuloksena on vakuuttavat kolme voittoa ja yksi tasapeliä, ja Villarreal on noussut kuin puskista jopa taisteluun paikasta Mestarien liigaan.

Valencian vire on sen sijaan täysin päinvastainen, ja seuraa hallitsee parhaillaan todellinen sisällissota. Päävalmentaja Albert Celades ja hyökkääjä Maxi Gómez ottivat yhteen viime viikonloppuna.

Valencialaislähteiden mukaan joukkueen paluulento Baskimaalta kotiin Eibar-tappion jälkeen ei sujunut ongelmitta. Pelaajien mitta Celadesiin on täyttynyt, ja Celades on tiettävästi murtunut paineen alla ja esittänyt seuralle eroanomuksensa. Valencia ei ole ainakaan vielä hyväksynyt sitä.

Sunnuntai-iltana Espanyol ottaa mittaa Real Madridista Kataloniassa. Espanyol on suorastaan pakkovoiton edessä, sillä seura hävisi torstai-iltana Betisille surkean peliesityksen seurauksena. Putoamisviivan parempi puoli on jo kahdeksan pisteen päässä. Real Madrid on sen sijaan jatkanut kautta koronatauon jälkeen loistavasti voitettuaan kaikki ottelunsa, vaikka itse peliesitykset eivät olekaan aina vakuuttaneet. Seura on noussut siinä samalla sarjakärkeen ja voittaa La Ligan, jos kykenee jatkamaan samalla tulostahdilla kauden loppuun saakka.

Kierroksen kruunaa maanantai-iltana Getafen ja Real Sociedadin välinen mittelö Coliseumilla. Getafe ja Real Sociedad olivat ennen koronataukoa sarjan kaksi positiivisinta yllättäjää. Seurat olivat tasapisteissä neljäntenä ja viidentenä, mutta tauon jälkeen kumpikaan ei ole onnistunut voittamaan otteluakaan. Mestarien liigaan oikeuttava neljäs paikka on karannut Real Sociedadilta jo kuuden pisteen päähän. Getafe on viidentenä neljän pisteen päässä Sevillasta.

La Ligan 32. kierros

Perjantai 26.06.

23.00 Sevilla-Valladolid

Lauantai 27.06.

15.00 Athletic-Mallorca
18.00 Celta-Barcelona
20.30 Osasuna-Leganés
23.00 Atlético-Alavés

Sunnuntai 28.06.

15.00 Levante-Betis
18.00 Villarreal-Valencia
20.30 Granada-Eibar
23.00 Espanyol-Real Madrid

Maanantai 29.06.

23.00 Getafe-Real Sociedad