20-vuotias norjalaistalentti Martin Ødegaard on vihdoin tekemässä väkevää läpimurtoa La Ligassa. Ødegaard on tehnyt neljässä ottelussa kaksi maalia ja hänet valittiin lainaseuransa Real Sociedadin elokuun pelaajaksi. Nuori norjalainen oli kentän avainhahmo, kun La Real kukisti lauantaina Atlético Madridin maalein 2-0.

Ødegaard vietti kaksi edellistä kautta lainalla Hollannin Eredivisiessä, mutta tilaisuuttaan Real Madridissa hän saa vielä odottaa. Mies kuitenkin myönsi norjalaisen TV2:n haastattelussa itsekin, ettei Santiago Bernabéulle paluu olisi tuntunut tässä vaiheessa uraa alkuunkaan oikealta ratkaisulta.

– Jo viime kauden lopussa tunsin, ettei minulle tekisi hyvää palata Madridiin. Nuorille pelaajille, ja minullekin juuri nyt, on erittäin tärkeää saada peliminuutteja. Luulen, että Madridissa niitä on hyvin vaikeaa saada, Ødegaard totesi kanavalle.

– Madridissa on todella hyviä pelaajia ja erittäin kova kilpailutilanne. Oli selvää, että minulle parasta oli pyytää uutta lainapestiä. Siksi päätimme asiasta niin nopeasti.

San Sebastiánissa ja Real Sociedadin joukkueessa Ødegaard on viihtynyt erittäin hyvin.

– Viihdyn täällä loistavasti. Kaikki on hyvin ja olen onnellinen. Tunnen olevani kuin kotonani.

– Tunsin heti ensi hetkestä alkaen, että tämä oli oikea ratkaisu. Ihmiset ja pelaajat ovat täällä hyvin ystävällisiä ja he ovat pitäneet minusta huolta alusta lähtien. Valmentajakin (Imanol Alguacil) on auttanut minua paljon. Hän tietää selkeästi, mitä haluaa, ja siksi ymmärrän helposti, miten hän toivoo minun pelaavan.

[readmore from=Ödegaard-Martin]

Kenties tulevaisuudessa Ødegaard kuitenkin Madridissa nähdään, sillä vain vähän ennen lainapestiään hän jatkoi Madrid-sopimustaan vuoteen 2022.

– Tavoitteeni on edelleen pelata Real Madridissa. Tein heidän kanssaan sopimuksen siksi, koska haluan pelata siellä joskus.

– Koen kehittyneeni viimeisten kahden vuoden aikana. Uskon olevani nyt parempi pelaaja, kypsempi, vanhempi ja vähän vahvempi. Koen olevani nyt parempi kuin tullessani ensi kerran Espanjaan. Tietysti ikäkin auttaa, Ødegaard jatkoi.