Vihdoin perjantaina koitti päivä, kun FC Barcelonan edustajien ja Neymarin oli määrä kohdata barcelonalaisessa oikeustalossa. Nyt ei käsitelty koko viime kesän puhuttanutta siirtosaagaa, vaan palattiin vielä kiusallisemman aiheen pariin. Pöydällä ovat nimittäin kiistat vuodelta 2017, ja korvauksia vaativat molemmat osapuolet.

Neymar teki loppuvuonna 2016 Barcelonan kanssa jatkosopimuksen, mutta siirtyi seuraavana kesänä 222 miljoonan euron ME-summalla Paris Saint-Germainiin. Tästä suivaantuneena Barcelona päätti jättää maksamatta loput jatkosopimuksen allekirjoitusbonuksesta.

Neymar sai bonuksesta Barcelonalta 14 miljoonaa euroa, mutta saatavia jäi yhä 26 miljoonaa, jota brassitähti penää korkoineen. Yhteensä Neymarin korvausvaatimus on 43 miljoonaa euroa. Barcelona puolestaan vaatii Neymarilta 14 miljoonaa euroa ”vahingonkorvauksena”.

Oikeustalolla Neymaria ei kuitenkaan nähty, vaan hän lensi takaisin Pariisiin ennen käsittelyä. Viime yön hän vietti silti Barcelonassa Arthurin, Leo Baptistaon ja kahden muun ystävänsä seurassa.

[readmore from=Neymar]

Cadena SER:in mukaan Neymar teki Barcelonalle sovintoehdotuksen. Hän oli valmis antamaan Barcelonan velat anteeksi ja hylkäämään korvausvaateensa, jos Barca vastavuoroisesti sitoutuisi tekemään tämän kanssa pelaajasopimuksen. Neymar pyysi Barcelonalta tätä lupausta kirjallisesti.

Neymarin ehdotusta oli kuitenkin mahdoton toteuttaa, sillä hän on edelleen Paris Saint-Germainin sopimuspelaaja. Nimiä ei voida noin vain panna paperiin ilman, että Barcelona suostuisi maksamaan PSG:lle ranskalaisseuran vaatiman siirtokorvauksen.

Tahtotila Neymarilla ja Barcelonalla sovun löytymiseen oikeustalon ulkopuolella on tiettävästi yhteinen, mutta lakitekniset pykälät yksinkertaisesti estivät Barcelonaa suostumasta brasilialaisen ehdotukseen.

Lähde: AS