43-vuotias Míchel on valmentanut kasvattajaseuraansa Rayo Vallecanoa viime helmikuusta lähtien. Lauantaina hänellä on edessään suuri ottelu, sillä Míchel luotsaa joukkuettaan ensimmäisen kerran Real Madridin tarunhohtoisella kotiareenalla Santiago Bernabéulla.

Míchel pelasi valtaosan pelaajaurastaan Rayo Vallecanossa, ja vieraili pelaajana Bernabéulla kaikkiaan viisi kertaa. Liigaotteluista tuloksena oli maaliton tasapeli ja kolme 1-3 -tappiota, ja cupista käteen jäi 0-4 -murskatappio.

Maalinteossa Míchel Bernabéulla onnistui, lähes päivälleen 18 vuotta sitten. Oli 19.12.2000, kun Míchel sai pelikaveriltaan syötön takatolpalle ja kavensi tilanteeksi 1-2. Maalia vartioi Espanjan ja Real Madridin legenda, nykyisin Portoa edustava Iker Casillas, mutta Míchelin lapset eivät usko isänsä kertomusta maalista.

– Ei, eivät sitten millään. Näytän heille videon maalista ja he sanovat: ”Mutta onko se oikeasti Iker?” En saa heiltä tunnustusta, Míchel kertoi AS:lle.

Míchel on monien muiden jalkapalloilijoiden tavoin haalinut kokoelmiinsa vastustajien pelipaitoja. Real Madridin pelaajista hänellä on tallessa kahden elävän legendan, Casillasin ja Raúlin nutut.

– He olivat esimerkillisesti käyttäytyviä pelaajia niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, Rayo-valmentaja kehuu.

Ottelu Real Madrid-Rayo Vallecano alkaa lauantaina kello 19.30.