Paikkansa jo Mestarien liigan pudotuspeleissä varmistanut Barcelona pelasi 1–1-tasapelin Tottenham Hotspurin kanssa. Tiistain espanjalaisjoukkueista myös Atletico Madrid selvitti tiensä kilpailun kuudentoista parhaan joukkoon.

Tottenhamin sankariksi nousi vaihdosta sisään tullut Lucas Moura, joka tasoitti pelin Harry Kanen keskityksestä, kun pelikellossa oli 85 minuuttia. Maali takasi Spursille toisen sijan lohkossa ja paikan Mestarien liigan pudotuspeleihin.

Barcelona sai otteluun unelma-alun, kun Ousmane Dembélé ryösti pallon Tottenham-puolustaja Danny Roselta kolmannella peliminuutilla. Dembélé spurttasi terävästi Roselta karkuun ja viimeisteli Barcelonan 1–0-maalin.

Tottenhamilla oli loistava sauma tasoitukseen ensimmäisellä puoliajalla, kun Heung-min Son pääsi Barcelonan puolustukselta karkuun. Katalonialaisten hollantilaisveskari Jasper Cillessen veti kuitenkin pidemmän korren upealla jalkatorjunnalla.

Lucas Moura pääsi puskemaan 75. minuutilla vitosen viivan tuntumasta vaarallisesti, mutta Cillessen venyi kuitenkin jälleen pallon tielle. Moura ehti yrittämään laukausta myös tilanteen paluupallosta, mutta se viuhui takakulman ohi. Kymmenen minuuttia myöhemmin sama mies viimeisteli tasoitusmaalin ja ottelun loppulukemiksi 1–1.

Toinen Espanjan liigan jätti Atletico Madrid puolestaan jäi 0–0-tasapeliin Club Brüggen vieraana. Jatkopaikkansa jo varmistanut Atletico menetti tasapelin takia lohkovoittonsa, sillä Borussia Dortmund haki 0–2-voiton Monacosta ja nousi lohkon ykköseksi.

Huomenna La Liga -joukkueista Mestarien liigan viheriöllä nähdään Valencia ja Real Madrid. Madridilaiset ovat varmistaneet jo lohkovoittonsa, kun taas Valencia on varmuudella lohkossaan kolmas ja heidät nähdään keväällä mukana Eurooppa-liigassa.