Keskiviikkona Mestarien liiga -kautensa avaavat sekä kolme viimeistä mestaruutta voittanut Real Madrid että näiden kolmen mestaruuden takuumies Cristiano Ronaldo. Ronaldo ei kuitenkaan kanna yllään enää Real Madridin valkopaitaa, vaan tätä nykyä Juventuksen raidallista nuttua.

Julen Lopeteguin UCL-debyytissä yksi suuri arvoitus

Real Madrid on luonnollisesti yksi Mestarien liigan suurimmista voittajasuosikeista. Vaikka Cristiano Ronaldo onkin nyt Torinossa, on joukkueessa laatua vaikka muille jakaa – ja ennen kaikkea vertaansa vailla oleva voittamisen kulttuuri.

Valmentaja Julen Lopetegui tekee tänään debyyttinsä Mestarien liigassa, joten miehellä on epäilemättä edessään jännittävä ilta. Eikä vastuskaan ole helppo, sillä vieraakseni Santiago Bernabéulle saapuu viime kaudella välieriin edennyt AS Roma.

Suurin arvoitus Real Madridin peluutuksessa on, kuka vartioi joukkueen maalia: kesän nimekkäin hankinta, MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Thibaut Courtois vai Mestarien liigan viime kauden parhaaksi torjujaksi nimetty Keylor Navas? Kumpaan tahansa valinta osuukaan, on Realilla tolppien välissä joka tapauksessa yksi maailman parhaista pallojen pysäyttäjistä.

Muutoin Realin kokoonpano on täynnä vanhoja tuttuja, kokeneita UCL-voittajia siis. Merkittäviä poissaolijoita sillä ei ole. Hyökkäyspäässä Gareth Bale ja Karim Benzema ovat olleet hyvässä iskussa alkukaudesta, mutta Marco Asensiolta aletaan jo odottaa suurempaa vastuuta maalinteosta.

AS Roma menetti viime kauden jälkeen kaksi profiilipelaajaansa, Liverpooliin siirtyneen maalivahdin Alissonin sekä Radja Nainggolanin. Ruotsin maajoukkuevahti Robin Olsen onkin paljon vartijana. Nainggolanin tontille puolestaan hankittiin La Ligasta hyvin tuttu Steven N’Zonzi. Javier Pastore loukkaantui viikonloppuna eikä matkustanut joukkueen mukana Espanjaan.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

REAL MADRID: Courtois; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Isco; Bale, Benzema, Asensio

AS ROMA: Olsen; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nzonzi, De Rossi, Zaniolo; Under, Dzeko, El Shaarawy

Valencia palaa Mestarien liiga -näyttämöille

Tänään on myös päivä, kun yhdeksän kauden jälkeen Real Madridin hyvästellyt Cristiano Ronaldo palaa Espanjaan. Juventus palaa halusta voittaa Mestarien liigan, sillä sen edellisestä mestaruudesta on jo 22 vuotta. Loppuottelussa ”Vanha rouva” nähtiin vuosina 2015 ja 2017, mutta nyt Cristiano Ronaldon tehtävä on johdattaa Juve mestaruuteen saakka.

Juventuksen mukana Valenciaan matkustaa myös viime kauden seuransa kohtaava laitapuolustaja Joao Cancelo. Sen sijaan Andrea Barzagli ja Mattia De Sciglio eivät ole pelikunnossa.

Valencia palaa nyt Mestarien liiga -näyttämöille kolmen vuoden poissaolon jälkeen. Sairaslistalla joukkueelta ovat Ezequiel Garay, Francis Coquelin ja Geoffrey Kondogbia.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

VALENCIA: Neto; Piccini, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayà; Soler, Parejo, Wass, Guedes; Rodrigo, Gameiro

JUVENTUS: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Cancelo; Khedira, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandzukic, Cristiano Ronaldo.

Mestarien liiga keskiviikkona 19.9.

(Kaikkien otteluiden alkuajankohdat Suomen aikaa)

Ajax-AEK klo 19.55
Shaktar-Hoffenheim klo 19.55
Benfica – Bayern München klo 22.00
Manchester City – Lyon klo 22.00
Plzen – TsSKA Moskova klo 22.00
Real Madrid – AS Roma klo 22.00
Valencia-Juventus klo 22.00
Young Boys – Manchester United klo 22.00