Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu esti Leo Messiä lähtemästä elo-syyskuussa 2020.

Messi ilmoitti Barcelonalle haluavansa purkaa sopimuksensa, mutta lopulta niin ei tapahtunut, sillä Bartomeu vaati Messistä ulosostopykälän mukaista 700 miljoonan euron siirtosummaa.

Messi poistui Barcelonasta noin kaksi kuukautta sitten – vastentahtoisesti.

Esport3 haastatteli Bartomeuta, joka otti kantaa Messin tilanteeseen. Bartomeun mukaan hän ei olisi voinut sallia Messin siirtoa Mestarien liigassa pelaavaan seuraan.

– Messin lähtö on ollut Barcelonalle ongelma. Olemme seura, joka ostaa pelaajia, eikä myy niitä. Kesällä 2020 taistelin paljon, jotta Messi jäisi Barcelonaan. Nyt hän halusi jäädä, mutta joutui lähtemään. En voinut sallia Messin siirtyvän Mestarien liigassa pelaavan kilpailijan riveihin.

[readmore from=Bartomeu-Josep-Maria]

Bartomeu paljasti päässeensä Messin kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta kesällä 2020. Sopimusta ei kuitenkaan missään vaiheessa allekirjoitettu.

– Messin tilanne on erilainen kuin Neymarin, Figon tai Ronaldon. Oli selvää, että hän oli maailman parhaiten palkattu pelaaja suurella erolla muihin. Heinäkuussa 2020 pääsin Messin kanssa yhteisymmärrykseen kaksivuotisesta jatkosopimuksesta, mutta sitten kaikki meni rikki. On kysyttävä Messiltä, miksi niin tapahtui.

Lähde: MARCA