Lionel Messi ei ole koskaan pelannut näin kauan Real Madridia vastaan maaleitta

© Kuva: Getty Images

Barcelonan kapteeni ja ykköstähti Lionel Messi ei yltänyt lauantaina parhaimmilleen, kun Real Madrid vei La Ligassa el Clásicon nimiinsä 2-1.

Messi on nyt pelannut Real Madridia vastaan seitsemän kertaa kertaa peräkkäin ilman, että on onnistunut maalinteossa. Argentiinalaistaituri osui viimeksi Los Blancosia vastaan lähes kolme vuotta sitten, toukokuussa 2018, kun Barcelona ja Madrid pelasivat La Ligassa 2-2-tasapelin. Kyseinen ottelu oli sattumoisin myös Cristiano Ronaldon viimeinen klassikko.

Yli tuhat päivää kestänyt maaliton putki Madridia vastaan on pienoinen yllätys, kun katsoo Messin tilastoja Clásicoista. Hän on kohdannut Real Madridin urallaan 45 kertaa, useammin kuin yhdenkään muun joukkueen. Vain Sergio Ramos on esiintynyt Clásicoissa yhtä usein.

Noista 45 pelistä Messi ja Barcelona ovat voittaneet 19 ja hävinneet 15. Messi on tehnyt Real Madridia vastaan 26 maalia ja syöttänyt 14, ja hän johtaa kummassakin tilastossa Clásicon kaikkien aikojen taulukkoa.

Lauantaina Messi laukoi seitsemän kertaa, mutta kudeista vain kaksi suuntautui kohti Thibaut Courtois’n vartioimaa maalia. Kertaalleen hän pamautti pallon suoraan kulmapotkusta tolppaan, mutta sen lähemmäs Barça-kippari ei päässyt. Messi ei ole yhdessäkään aiemmassa liiga-Clásicossa laukonut useammin tekemättä maalia, joskin hän pyssytti seitsemän kertaa tuloksetta myös marraskuussa 2005, kun Barcelona haki 3-0-voiton Bernabéulta.

Messi oli vain kerran aiemmin urallaan pelannut kuusi Clásicoa putkeen maaleitta. Näin kävi huhtikuun 2014 ja joulukuun 2016 välillä. Nyt argentiinalaistähdellä on kuitenkin ennätyksellisen pitkä kuiva jakso meneillään Barcelonan arkkivihollista vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.