Real Madrid voitti Barcelonan lauantaina 2-1 La Ligassa.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📋✅ ¡Nuestro 𝗫𝗜 inicial para #ElClásico!
@Liberbank | #HalaMadrid

Barcelona otti pallonhallinnan alusta alkaen itselleen ja pääsi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pari kertaa vaarallisesti kotijoukkueen rangaistusalueelle.

Madrid siirtyi johtoon vajaan vartin kohdalla ensimmäisestä maalintekoyrityksestään. Federico Valverde pujotteli Barcelonan keskikentästä läpi ja tarjoili pallon laidalle Lucas Vázquezille. Espanjalaislaituri katsahti maalille ja lähetti matalan keskityksen Karim Benzemalle, joka ohjasi pallon ”takavasaralla” verkkoon.

Squawka

@Squawka
Karim Benzema has now scored in each of his last seven LaLiga games.

He just can’t stop scoring. 🤯

Los Blancosin toinen osuma syntyi hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. Toni Kroosin vapaapotku otti ratkaisevan kimmokkeen Sergiño Destistä matkalla maaliin. Jordi Alba yritti vielä puskea pallon maaliviivalta pois, mutta peliväline meni hänen päästään verkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Madrid oli siirtyä jo kolmen maalin johtoon, kun Valverde täräytti pallon voimalla tolppaan.

Madridin ottelu sai ikävän käänteen hieman ennen taukovihellystä, kun Vázquez joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia. Hän oli vain hetkeä aiemmin rymistellyt Sergio Busquetsin kanssa pallontavoittelutilanteessa. Vázquezin paikan otti Álvaro Odriozola.

Myös Barcelona kolisutteli kerran tolppaa, kun Lionel Messin antama kulmapotku napsahti kehikkoon.

Squawka

@Squawka
Real Madrid 2-0 Barcelona HT:

Shots: 8-6
Shots on target: 3-1
Passing accuracy: 79%-89%
Possession: 31%-69%

Squawka Live

@Squawka_Live
Real Madrid 2-0 Barcelona HT:

⚽️ Benzema
⚽️ Kroos

Real lead comfortably at the break in a decisive #ElClasico.

Toisen puoliajan edetessä olosuhteet koettelivat joukkueita, kun Madridissa puhkesi rankkasade.

Barcelona kavensi tunnin kohdalla näppärän sommitelman päätteeksi. Antoine Griezmann päästi Jordi Alban syötön jalkojensa välistä Óscar Minguezalle, joka kurotti säärensä palloon ja ohjasi pelivälineen sisään.

Lionel Messistä näki, että Madridin rankkasade otti koville. Barcelonan kapteeni hytisi kentällä kylmissään, ja hänen oli lopultava vaihdettava uusi alus- ja pelipaita ylle.

Barcelona vaati itselleen pilkkua, kun Martin Braithwaite meni 83. minuutilla nurin rangaistusalueella. Ferland Mendy oli päätyrajalla tanskalaishyökkääjän kannoilla ja otti hänestä lyhyesti kiinni. Braithwaite kaatui maahan ja Barcelonan pelaajat kerääntyivät erotuomarin ympärille protestoimaan. Lopputuloksena oli kuitenkin vain maalipotku Madridille. Barcelonan puolustaja Jordi Alba ja päävalmentaja Ronald Koeman saivat suunsoitosta keltaiset kortit.

Madrid joutui pelaamaan ottelun loppuhetket yhden vajaalla, kun Casemiro sai kaksi keltaista korttia lyhyen ajan sisään. Ensin hän kaatoi keskikentällä Messin ja hetkeä myöhemmin Minguezan rangaistusalueen tuntumassa. Jälkimmäisestä seurannut Messin vapaapotku oli kuitenkin helppo poimittava Madridin maalivahdille Thibaut Courtois’lle.

Ottelussa riitti draamaa aivan loppuhetkille asti, kun Barcelonan llaix Moriba täräytti pallon ylärimaan vain sekunteja ennen loppuvihellystä.

Real Madrid nousi voiton myötä La Ligan piikkipaikalle, tasapisteisiin Atléticon kanssa, joka on pelannut ottelun vähemmän. Barcelona on taulukossa kolmantena, pisteen perässä madridilaiskaksikkoa.