Kun Barcelona kaatoi sunnuntaina Athletic Bilbaon 2-1, oli pääosissa jälleen hienon ottelun pelannut Lionel Messi. Messi vei Barcelonan 1-0-johtoon jokseenkin täydellisellä vapaapotkulla ja tuuletti siten uransa 650. maalia Barcelonan paidassa, kaikki kilpailut huomioituna.

Messin tehokkuus vapaapotkuissa on ollut huomattavaa, sillä hän teki eilen jo 49. maalinsa suorasta vapaapotkusta. Squawka lisäsi kuitenkin twiittiinsä sanat ”joka pennin väärti” viitaten sunnuntaiaamuna julkisuuteen vuotaneeseen Messin jättirahakkaaseen sopimukseen.

Squawka

@Squawka
Lionel Messi has now scored 650 goals across all competitions for Barcelona, 49 of them have been from direct free-kicks.

Worth every penny. 🤐

(via @PremierSportsTV)

Messin tehokkuus vapaapotkuissa on ollut täysin omaa luokkaansa, sillä hän on tehnyt viimeisten viiden kauden aikana TOP 5 -liigoissa lähes kolme kertaa enemmän maaleja kuin kukaan muu. Kun Messi on ampunut vaparin maaliverkkoon 21 kertaa, on toiseksi tehokkaimmilla – Aleksandar Kolarovilla (AS Roma) ja James Ward-Prowsella (Southampton) tässä ajassa tehtynä kahdeksan vapaapotkumaalia. TOP 5:n täydentävät vielä Celta Vigon Iago Aspas ja Juventuksen Paulo Dybala.

ESPN FC

@ESPNFC
This Messi stat is wild 🤯

El Mundon vuotamassa jutussa kerrottiin Messin tienanneen neljän kautensa aikana muhkeat 555 237 619 euroa. Jo pelkkä allekirjoitusbonus oli muhkeat 115 miljoonaa euroa. Noin 78 miljoonan euron uskollisuusbonuksesta puolet lankeaa puolestaan maksuun ensi heinäkuussa, jäipä Messi Barcelonaan tai ei.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
El Mundo today, what a bomb. Leo Messi’s contract with Barcelona revealed on front page 🔴👇🏻 @elmundoes

- €555,237,619 contract [4 years].

- €138m per season fixed + variables.

- €115,225,000 as ‘renewal fee’ just for accepting the contract.

- €77,929,955 loyalty bonus.

Koska 555 miljoonaa euroa on summana melko vaikeaa hahmottaa, helpotti ESPN työtämme ja laski, kuinka paljon Messi saa palkkaa päivässä, tunnissa, minuutissa ja sekunnissa. Huomionarvoista on, että tässä laskelmassa palkkaa kertyy vuoden jokaisena vuorokautena tasaisesti, kellon ympäri – riippumatta siitä, pelaako Barcelona sillä viikolla yhden vai kaksi ottelua, vai ei lainkaan.

Herkemmille tässä vaiheessa varoituksen sana, sillä summat saattavat henkilöstä riippuen joko järkyttää tai naurattaa. Niin käsittämättömiä ovat Messin ansiot.

Messi saa palkkaa vuoden jokaisena päivänä 381 000 euroa. Tunnissa liksaa kertyy 15 875 euroa.

Montako minuuttia sinulla meni tämän jutun lukemiseen? Olisiko kaksi? Siinä tapauksessa Messi nettosi siinä ajassa reilut 500 euroa, sillä minuutissa Messille kertyy palkkaa 265 euroa. Joka sekunti rahaa kilahtaa tilille pyöreästi 4 euroa ja 40 senttiä. Käytännössä argentiinalainen saa siis rahat neljään kissanruokapurkkiin ajassa, kun ehdit kissan sanoa. Ehkä siitä on muistisäännöksi?

Joka pennin väärti vai ei? Sitä arvioikoon jokainen itse.