Barcelona kukisti Athleticin sunnuntai-iltana La Ligassa 2-1.

Barcelona nousi voiton myötä tasapisteisiin Real Madridin kanssa. Sarjakärki Atlético on karannut kymmenen pisteen päähän ja on pelannut yhden ottelun kaksikkoa vähemmän.

Athletic kukisti Barcelonan kaksi viikkoa sitten Supercopan finaalissa, mutta tällä kertaa Barcelona oli parempi ja nappasi täyden pistepotin itselleen.

Leo Messi vei Barcelonan johtoon 20. minuutilla. Upea vapaapotkumaali upposi yläkulmaan ja Athletic-vahti Unai Simón oli voimaton.

Barcelona kykeni luomaan avausjaksolla potentiaalisia maalipaikkoja, mutta lopulta Messin osuma jäi ensimmäisen puoliskon ainoaksi.

Athletic nousi tasoihin kuin varkain toisen jakson alussa. Jordi Alba ohjasi laidalta lähteneen keskityksen omaan maaliin Óscar de Marcosin avustuksella.

Takaiskumaalista huolimatta Barcelona aloitti toisen jakson varsin hyvin. Athletic joutui tyytymään harvoihin vastahyökkäyksiin, jotka lopulta jäivät onnettomiksi.

Antoine Griezmann iski Barcelonan voittomaalin vartti ennen loppua. Óscar Mingueza syötti maalin eteen juosseelle Griezmannille ja ranskalaisella oli helppo työ viedä Barcelona johtoon.

Lopussa Athletic kykeni luomaan painetta Barcelonan maalille, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät luomatta.