Barcelona ajautui lauantaina lähemmäs putoamissijoja kuin Mestarien liigaan oikeuttavaa nelossijaa, kun se hävisi Wanda Metropolitanolla Atlético Madridille 0-1 (lue raportti ottelusta). Barcelona on voittanut kauden kahdeksasta sarjapelistään vain kolme, ja kärkipaikkaan on matkaa jo yhdeksän pistettä.

Barcelonalla on ollut koko vuosi täynnä moninaisia ongelmia, eivätkä Gerard Piquén ja Sergi Roberton lauantaiset loukkaantumiset helpota tilannetta yhtään. Eikä se, että Barcelonan kapteeni Lionel Messi on kaukana parhaasta vireestään.

Messille tilastoitiin Atlético-ottelussa häkellyttävän 23 pallonmenetystä. Tällaista ei totisesti ole totuttu kuusinkertaiselta Ballon d’Or-voittajalta näkemään. Lisäksi hän antoi pelissä vain 36 onnistunutta syöttöä.

Koko vuonna 2020 Messi ei ole tehnyt vielä ainuttakaan ottelun ratkaissutta, pisteitä tuonutta maalia Barcelonan ulkopuolella. 17 vieraspelissä maaleja on syntynyt tänä vuonna yhteensä vain neljä. Mallorcalla Messi maalasi lisäajalla Barcelonan 4-0-voittoon päättyneessä ottelussa, panoksettomassa 5-0-vierasvoitossa Alavésista hän teki joukkueensa toisen ja viidennen maalin, ja 2-0-voitossa Juventuksesta Messi osui jälleen lisäajalla.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Messi sólo ha marcado 4 goles (todos intrascendentes) con el Barca a domicilio en 2020 (17 partidos):
1 Mallorca (el 0-4 en el último minuto)
2 Alavés (2 goles en un partido inútil)
1 Juventus (el 0-2 en el último minuto)

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Goles de Messi en sus últimos 15 partidos fuera de casa en La Liga:

0
0
0
0
0
1 (hizo el 0-4 en Mallorca)
0
0
0
0
2 (Alavés. Partido intrascendente)
0
0
0
0

Ja juuri nyt, monien ongelmien keskiössä ja loukkaantumisten kasaantuesssa, Barcelona tarvitsisi Messin tehojen löytymistä enemmän kuin aikoihin. Rangaistuspotkuista Messi on kyllä osunut, sillä viisi hänen kauden kuudesta Barca-maalistaan on syntynyt pilkulta. Silti muun muassa vapaapotkuissa onnistumisia ei ole tullut, sillä viimeisistä 48 suorasta vapaapotkustaan Messi on upottanut vain yhden.

OptaJose

@OptaJose
1 - Lionel Messi has just scored one out of his last 48 direct free kicks for #FCBarcelona in all competitions (vs Osasuna last July). Mirage

#FCB
#AtleticoBarca

Lähde: AS