Atlético Madrid voitti Barcelonan lukemin 1-0 La Ligan 10. ottelukierroksella lauantai-iltana.

Diego Simeonelle voitto oli hänen ensimmäinen Barcelonaa vastaan La Ligassa. Atléticon maalivahti Jan Oblak piti sen sijaan ensimmäistä kertaa sarjassa nollapelin Barcelonaa vastaan.

Squawka

@Squawka
Diego Simeone's record against Barcelona in LaLiga:

LLLDDLLLLDLDLDLLDW

He FINALLY secures his first ever league win over Barca.

Barcelona aloitti ottelun pirteästi. Antoine Griezmann pääsi hyvälle laukaisupaikalle Ousmané Dembélén keskityksestä, mutta entisen Atlético-hyökkääjän yritys ensiminuuteilla meni maalin ohitse.

Kyseisen tilanteen jälkeen Atlético Madrid otti kamppailun kuitenkin paremmin haltuunsa ja piti Barcelonan helponoloisesti poissa vaaranpaikoilta.

Saúl Ñíguez pakotti Marc-André ter Stegenin ensiksi huipputorjuntaan, jonka jälkeen Marcos Llorente laukoi rangaistusalueen sisältä ylärimaan.

Lionel Messi murtautui ensi kertaa Atléticon boksiin vasta jakson lopulla, mutta laukaus pienestä kulmasta ei tuonut haasteita Jan Oblakille.

Ensimmäinen puoliaika näytti jo tulevan päätökseen maalittomassa tasatilanteessa, kunnes Gerard Piquén huono haltuunotto Atléticon kenttäpuolella tarjosi kotijoukkueelle tilaisuuden vastaiskuun.

Ángel Correa pelasi korkean pystypallon kohti belgialaislaituri Yannick Carrascoa, jolla oli vielä pitkä matka kohti Barcelonan maalia. Ter Stegen kuitenkin helpotti tilannetta tulemalla uhkarohkeasti vastaan omalta alueeltaan, joutuen samalla nöyryytetyksi kohtalokkain seurauksin.

Carrasco tavoitti syötön juuri ennen vastaan joussutta ter Stegeniä ja ohjasi pallon saksalaisvahdin jalkojen välistä haltuunsa. Atlético-laituri juoksi sen jälkeen vapaasti kohti maalia ja sijoitti pelivälineen tyhjiin jo rangaistusalueen ulkopuolelta. 1-0.

Toisella jaksolla Barcelonan hyökkäyspelaaminen oli hieman tehokkaampaa, mutta Oblak oli maalillaan vahvempi. Sekä Clément Lenglet että Griezmann puskivat kohti maalia Messin keskityksestä, mutta liian lähelle slovenialaisvahtia.

Barcelonan ilta synkkeni entisestään, kun Gerard Piqué joutui jättämään kentän ikävännäköisen loukkaantumisen takia. Correa kaatui Jordi Alban paineistamana Piqúen päälle, jonka jälkeen espanjalaistopparin polvi taittui tilanteessa pahannäköisesti väärään suuntaan.

Piquén lisäksi Sergi Roberto loukkaantui pelin loppuhetkillä. Siipirikkoinen Barcelona ei enää kyennyt löytämään tasoitusmaalia, ja ottelu Wanda Metropolitanolla päättyi jo yhdeksän pisteen päähän katalonialaisseurasta karanneelle Atlético Madridille lukemin 1-0.