Kiinassa pelaavalta italialaistähdeltä melkoinen väite: Inter voi hankkia Lionel Messin

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi on Barcelonalle kultaakin kalliimpi. Moni myös uskoo, ettei Messi tule koskaan pelaamaan missään muualla Euroopassa kuin Barcelonassa. Tähän Italian maajoukkueesta tutulla Ederillä oli vastaväite.

Eder pelasi Internazionale Milanossa vuosina 2016-18, jonka jälkeen tie vei Kiinaan Jiangsu Suningiin, jota hän nykyisin edustaa. Suning Group on tullut Internazionalen taustoihin voimalla, joka on vakuuttanut ainakin Ederin.

– Olen nähnyt Suningin mahdin alusta lähtien, ja heillä on kaikki tarvittava tehdäkseen Interistä suuri. Interistä on tullut perheyritys Suningille ja perhe on heille tärkein. Kun he ostivat Interin, he sanoivat tekevänsä tiettyjä asioita, ja he ovat tehneet nimenomaan niitä asioita, joista puhuivat, Eder kehui.

No miten sitten Lionel Messi liittyy Ederin puheisiin? Inter on pyrkinyt vahvistamaan joukkuettaan, joka toisaalta on saanut myös Uefan tarkkailemaan tarkemmin sitä, miten Inter noudattaa Uefan taloudellisen reilun pelien sääntöjä.

Joka tapauksessa Suning on tuonut Interin taustalle paljon rahaa, jota seuralla on mahdollisuus käyttää. Inter haluaa nousta pidemmällä aikavälillä Euroopan huipulle. Samaan aikaan Espanjassa pelaajien verotusasiat ovat huonommalla tolalla kuin Italiassa.

Se uskotaan olevan myös yksi syy, miksi Cristiano Ronaldo suuntasi viime kesänä Real Madridista Juventukseen. Ederin mukaan Ronaldon siirto on hyvä esimerkki siitä, miksi myös Messin hankkiminen voisi olla mahdollista.

– He (Suning) ovat puhuneet kasvusta. He eivät luvanneet liigamestaruutta, Mestarien liigan voittoa tai Messiä heti. Suning voi kuitenkin tehdä Interin unelmista totta. He voivat hankkia Messin, jos haluavat.

– Verotus on tärkeää pelaajille, jotka pelaavat Espanjassa, ja jos Cristiano siirtyi Juventukseen…, Eder vihjaili.

Messin nykyinen sopimus Barcelonan kanssa on voimassa kesäkuuhun 2021 saakka, joten ihan heti ei argentiinalaistähti ole mihinkään lähdössä ellei Suning Group lyö tähtitieteellisiä summia pöytään. Ja sekin vaihtoehto on ongelmallinen Uefan taloudellisten reilun pelin sääntöjen kannalta. Joka tapauksessa Suning on tuonut vaurautta Interiin, mikä voi näkyä siirtomarkkinoilla tulevaisuudessa.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää