Barcelona koki sunnuntaina todellisen yllätystappion, kun Real Betis haki Camp Noulta pisteet maalein 3-4 (lue raportti). Kyseessä oli samalla ihkaensimmäinen kerta, kun joukkue häviää pelin, jossa Lionel Messi tekee vähintään kaksi maalia.

Messi oli ollut sivussa viidestä edellisestä ottelusta värttinäluun murtuman takia. Argentiinalaisen avauskokoonpanopaikka olikin kenties pieni yllätys. Betisin valmentaja Quique Setién paljasti medialle ottelun jälkeen, että kovat pelihalut johtivat Messin pelaamiseen sunnuntaina.

– En odottanut Messin pelaavan. On totta, että voitto tuntuu sitäkin arvokkaammalta, kun Messikin oli kentällä, Setién kommentoi Sportin mukaan.

– Juttelin hänen kanssaan minuutti ennen pelin alkua. Sanoin hänelle, että minä en olisi ottanut riskiä hänen kanssaan. Messi vastasi, ettei olisi enää pystynyt olemaan pelaamatta.

Voitto antoi Betis-luotsille luonnollisesti kaikki syyt olla tyytyväinen.

– Me olemme ylpeitä. Tiedämme, että joskus tulos on tärkeintä, mutta tällaisina päivinä peli oli taatusti sekä Betisin että Barcelonan mieleen. Luulen, että Cruijff olisi onnellinen, vaikka hänen joukkueensa hävisikin, Setién maalailee.

Valmentaja uskoo, että joukkue sai suurvoitosta itseluottamusta oman pelitapansa kehittämiseen.

– Meillä on vielä paljon työtä. Barcelona on seurannut tiettyä linjaa 25 vuotta ja me vasta yritämme vakiinnuttaa oman ideamme. Joskus se toimii ja joskus ei, mutta tämä voitto antaa ajatusmallillemme valtavasti selkänojaa, Setién arvelee.

– Tämä tulos sallii meidän katsoa kohti tulevaisuutta rauhallisin mielin.