La Liga on muiden jalkapallosarjojen tapaan tauolla koronaviruspandemian seurauksena.

Myös Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga jäivät toistaiseksi tauolle. Vielä ei tiedetä, milloin kausia päästään jatkamaan. Espanjan jalkapalloliiton ja La Ligan tavoite on saada kausi jatkumaan kesäkuussa.

Golsmediasportsin toimittajan Héctor Gómezin mukaan eurooppalaisen jalkapallon kattojärjestö UEFA on ilmoittanut maiden jalkapalloliitoille, että ensi kauden europeleissä pelaavat seurat määritellään UEFA:n maapisteiden perusteella, jos kuluvaa kautta ei päästä jatkamaan.

Jos ensi kaudella Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan osallistuvat seurat määriteltäisiin maapisteiden myötä, ei parhaillaan sarjassa neljäntenä oleva Real Sociedad pääsisi Mestarien liigaan.

UEFA:n maapisteissä Espanjan kärkinelikko on Real Madrid, Atlético, Barcelona ja Sevilla, jotka osallistuisivat Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Viidentenä oleva Villarreal ja kuudentena oleva Valencia osallistuisivat Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Eniten ratkaisusta kärsisi kuitenkin Getafe. Seura on La Ligassa viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan Real Sociedadin kanssa ja Getafe voitti osapuolien kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun Anoetalla 2-1. Getafe ei kykenisi osallistumaan europeleihin ensi kaudella, jos europaikat ratkaistaan maapisteiden avulla.

Héctor Gómez

@Generaldepie_
La @UEFAcom_es ha asegurado a las Federaciones que si se suspenden las Ligas, el año que viene acudirán, según su reglamento, a Champions y Europa League según coeficientes y en ese caso el VCF, es el sexto y por tanto iría a Europa League.