Ronald Koeman lupailee varamiehille lisääkin tilaisuuksia: ”Meillä on yhdeksän peliä ennen vuoden loppua”

© Kuva: Getty Images

Kun Barcelona haki Kiovasta 4-0-vierasvoiton ja varmisti paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, sai moni vähemmän peliaikaa saanut tilaisuutensa näyttää osaamistaan valmentaja Ronald Koemanille. La Masian kasvatit Óscar Mingueza ja Konrad de la Fuente debytoivat Barcelonan ykkösjoukkueessa ja Carles Aleña pelasi ensimmäisen 90-minuuttisensa sitten helmikuun.

Jatkopaikan varmistuminen merkitsee sitä, että Barcelona saa hyvän tilaisuuden kierrättää pelaajistoaan myös jäljellä olevissa Mestarien liigan otteluissa. Peliruuhka on koko loppuvuoden armoton, ja Koeman lupailikin varamiehille lisää tilaisuuksia jatkossakin.

– Tämä oli hetki lepuuttaa pelaajia, jotka ovat pelanneet uskomattoman määrän otteluita. Me pelaamme vielä yhdeksän ottelua ennen vuoden loppua. Joskus on pystyttävä lepäämään. Vähän pelanneet pelaajat saavat aina tilaisuuksia. Näitä pelaajia on tärkeää nähdä, Koeman sanoi ottelun jälkeen medialle AS:n mukaan.

Barcelonan käytössä on tällä hetkellä vain yksi edustusjoukkueen toppari, Clemént Lenglet. Sairastuvalla ovat samaan aikaan Gerard PiquéSamuel Umtiti ja Ronald Araújo, joten tilaisuutensa sai 21-vuotias Mingueza, joka pelasi Kiovassa täyden ottelun.

– Mingueza on nuori poika, joka on ollut Barcassa jo vuosia. Hänen täytyy kehittyä kuten kenen tahansa pelaajan. Hän jätti kuitenkin hyvän vaikutelman itsestään.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?