Barcelonan penkille jämähtänyt oma kasvatti sai vihdoin tilaisuutensa: ”Sain taas tuntea olevani jalkapalloilija”

© Kuva: Getty Images

Syksyn otteluruuhka on huippuseuroille todella rankka, joten kun pelaajarotaatioon tulee tilaisuus, moni joukkue siihen myös tarttuu. Barcelona haki tiistaina 4-0-vierasvoiton Kiovan Dynamosta hyvin varamiehisellä joukkueella kahdestakin syystä: loukkaantumispoissaoloja oli paljon, mutta Ronald Koeman näki myös tilaisuuden lepuuttaa muun muassa Lionel Messiä ja Frenkie de Jongia.

Voitto ja jatkopaikan varmistuminen merkitsi sitä, että lepuutuksia voidaan tehdä myös kahdessa viimeisessä Mestarien liigan alkulohkon ottelussa Ferencvarosia ja Juventusta vastaan.

Yksi Kiovassa pelivuoron saaneista pelaajista oli 22-vuotias keskikenttäpelaaja Carles Aleña, joka ei ollut pelannut tällä kaudella La Ligassa vielä lainkaan, vaikka olikin istunut jokaisessa ottelussa vaihtopenkillä. Mestarien liigassakin Aleña oli pelannut ennen eilistä vain seitsemän minuuttia, mutta nyt hän sai pelata ensimmäisen täyden 90-minuuttisensa sitten helmikuun.

– Olen iloinen voitosta ja siitä, että sain taas tuntea olevani jalkapalloilija. Varmistimme jatkopaikan. Ottelu oli vaikea ja vastassa hyviä jalkapalloilijoita. Olimme kuitenkin tehokkaita ja saimme kolme tärkeää pistettä, Aleña kommentoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Ainoa tapa, miten saan lisää peliaikaa, on jatkaa työntekoa. Minun täytyy näyttää valmentajalle harjoituksissa, että osaan pelata. Tunnen oloni koko ajan paremmaksi ja pelasin mielestäni hyvän ottelun.

– Vaatimustaso on kuitenkin korkea. Tämä on Barca ja täällä pelaavat maailman parhaat pelaajat.

Aleña oli myös ilahtunut siitä, että kaksi La Masian kasvattia, Óscar Mingueza ja Konrad de la Fuente tekivät ottelussa debyyttinsä Barcelonan edustusjoukkueessa.

– He ja heidän perheensä ovat erittäin iloisia. He ansaitsivat debyyttinsä kovan työnteon ansiosta. Kun tekee asioita hyvin, tilaisuuksia tulee. La Masian taso on korkea, ja olen iloinen heidän puolestaan.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?