Antoine Griezmann ja Frenkie de Jong siirtyivät Barcelonaan vuosi sitten.

Barcelona maksoi kaksikosta yhteensä noin 200 miljoonaa euroa, mutta kumpikaan ei päässyt pelaamaan päättyneellä kaudella omalla pelipaikallaan.

Kärjen alapuolella viihtyvä Griezmann pelasi jatkuvasti laidassa ja de Jong astetta liian alhaalla Ajax-aikoihinsa verrattuna. De Jong pelasi jopa keskikentän laidallakin.

Barcelonan tuore päävalmentaja Ronald Koeman kyseenalaisti Quique Setiénin ja Ernesto Valverden toteamalla, ettei ymmärrä, miksi Griezmann ja de Jong pelasivat jatkuvasti väärillä pelipaikoilla.

– Muistan, kun näin yhden Barcelonan ottelun paikan päällä ja näin de Jongin keskikentän pohjalla. Silloin ajattelin, etten koskaan laittaisi häntä sille pelipaikalle. Olet käyttänyt paljon rahaa nuoreen pelaajaan, joten sinun pitäisi peluuttaa häntä hänen omalla pelipaikallaan, jossa hänestä saa parhaan irti.

– De Jong on osoittanut Ajaxissa ja maajoukkueessa, että hänestä saa parhaan irti astetta ylempänä, Koeman totesi NOS:lle.

– Sama tapahtui Griezmannin kohdalla. Hän ei ole perinteinen laitahyökkääjä, joten häntä on peluutettava omalla pelipaikallaan ja roolissa, mihin hän sopeutuu ja kykenee saamaan itsestään parhaan irti. Valmentajana sinun on tunnettava omat pelaajasi ja olla varma, että saat heistä parhaan irti.