La Ligan viimeistä edellinen eli 37. kierros pelataan tänään sunnuntaina kokonaisuudessaan kymmenen ottelun voimin. Kierroksen jokainen ottelu alkaa kello 19.30.

Merkille pantavaa tällä kierroksella on se, että vain kärkikolmikko on päivän päättyessä varmuudella samalla sijalla kuin illan otteluihin lähdettäessä.

Viimeisinä majailevat Huesca ja Rayo Vallecano saattavat vaihtaa paikkaa keskenään, mutta kummankin putoaminen sarjaporrasta alemmas on jo varmistunut. Myös Gironan putoaminen varmistuu tänään, jos se häviää oman ottelunsa ja Real Valladolid voittaa omansa.

Toisin sanottuna jokaisessa ottelussa riittää panosta vähintään toiselle osapuolelle.

Barcelona-Getafe

Kauden sensaatiojoukkue Getafe kohtaa vieraskentällä, joka on jo varmistanut mestaruuden. Haaste on suuri, mutta José Bordalásin joukkueella on sauma varmistaa itselleen neljäs sija ja siten paikka ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Getafen perässä kolmen pisteen päässä ovat Valencia ja Sevilla, jotka ovat enää sen ainoat uhkaajat Mestarien liigaa ajatellen.

Keskinäisiä otteluja vertailtaessa Valencia on Getafea vahvempi, mutta Getafe vie voiton Sevillasta.

Getafe voi siis varmistaa neljännen sijaan tänään ottamalla enemmän pisteitä kuin Valencia ja yhtä paljon tai enemmän kuin Sevilla.

Barcelonalla on viimeisissä sarjaotteluissaan enää kunnia pelissä, mutta moni pelaaja (ja kenties valmentaja) taistelee tulevaisuuden työpaikastaan.

Katalonialaiset kokivat aiemmin tällä viikolla nöyryyttävän 0-4-vierastappion Mestarien liigan toisessa välieräpelissä Liverpoolille ja putosivat kilpailusta yhteismaalein 3-4. Myös Barcelonan edellinen sarjaottelu, Celta Vigoa vastaan, päättyi tappioon, joskin tuolloin päävalmentaja Ernesto Valverde peluutti hyvin reservipainotteista ryhmää.

Barcelona on hävinnyt kaksi edellistä peliään yhteismaalein 0-6. Tänään se anelee anteeksipyyntöä Camp Noun kotiyleisöltä, ja se irtoaa vain hyvällä, voitollisella esityksellä.

Triplamestaruus on jo menetetty, Copa del Reyn loppuottelu odottaa kuun lopussa ja sarjassa on kaksi peliä jäljellä. Valverdenkin kohtalonpäivä saattaa olla käsillä, jos sesongin päätteeksi käteen jää vain yksi pokaali ja surkea loppukausi.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Barcelona voitti Getafen vieraissa 2-1.

Girona-Levante

Valtava kamppailu putoamistaiston kannalta. Kuten aiemmin jo mainittiin: Gironan putoaminen varmistuu, jos se häviää ja 17. sijaa miehittävä Real Valladolid voittaa omassa ottelussaan vieraskentällä Rayo Vallecanon, jonka putoaminen on jo varmistunut.

Jos sekä Girona että Valladolid häviävät, jää Gironalle sauma säilyä myös päätöskierroksella. Valladolid on kuitenkin keskinäisissä edellä.

16. sijalla majailevan Levanten tilanteessakaan ei ole vielä juhlimista, vaikka se kohtaakin kauden huonoimman kotijoukkueen. Levante on vain kolme pistettä edellä Gironaa, jonka kanssa se pelasi aiemmin tällä kaudella 2-2-tasapelin.

Levante tipahtaa putoamisviivan alapuolelle, jos se häviää ja Valladolid voittaa oman ottelunsa. Levante on kuitenkin huomattavasti paremmassa vireessä kuin illan vastustajansa.

Päätöskierroksella kaikilla putoajaehdokkailla on vaikea mittelö tiedossa.

La Ligan 37. kierros

Su 12.5.

Klo 19.30
Athletic Bilbao-Celta Vigo
Atletico Madrid-Sevilla
Barcelona-Getafe
Real Betis-Huesca
Girona-Levante
Leganes-Espanyol
Real Sociedad-Real Madrid
Valencia-Alaves
Rayo Vallecano-Real Valladolid
Villarreal-Eibar