Kun Athletic Bilbao raivasi keskiviikkona tiensä Copa del Reyn neljännesvälieriin, oli joukkueen sankari kenties arveluttavallakin tavalla rankkarikisassa pilkun torjunut Iago Herrerín. 31-vuotias Herrerín on pelannut tällä kaudella kolme cup-ottelua sekä kaksi sarjapeliä, ja päästänyt viidessä ottelussa yhteensä kolme pelitilannemaalia.

Ottelun jälkeen kokenut maalivahti, Bilbaossa syntynyt seuran oma kasvatti ja valtaosan urastaan Athleticissa pelannut Herrerín avautui medialle siitä, millaista solvaustulvaa ja vihapuhetta hänelle on ryöppynyt sosiaalisessa mediassa koko kauden ajan. Pilkka on keskittynyt etenkin Herrerínin ulkonäköön sekä hänen vähäiseen peliaikaansa.

– Minulla on ollut todella raskas vuosi, johon on sisältynyt paljon solvauksia ja kritiikkiä. Olen mennyt monta kertaa kotiin itkien, eikä se ole helppoa, Herrerín totesi Marcan mukaan.

– Olen ollut Athleticin kannattaja lapsesta alkaen ja tuntuu todella rankalta saada solvauksia omilta faneilta. Silti kukaan ei voi syyttää minua mistään harjoittelemiseeni tai ammattimaisuuteeni liittyen.

Hieno voitto rankkarikisassa toi Herrerínille pientä lohtua, mutta täydeksi kompensaatioksi ahdistavista solvauksista se ei riitä.

– Minun pitäisi voittaa kolme cup-mestaruutta, jotta ne hyvittäisivät saamani solvaukset. Tuntui se silti hyvältä, kun voitetun rankkarikisan jälkeen koko joukkue tuli halaamaan minua ja valmentaja antoi kehujaan.

Jo syyskuussa vihaviestit julkisiksi

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Herrerín avautui vihapuheesta sosiaalisessa mediassa tämän kauden aikana. Kun Herrerín pelasi syyskuussa kauden ensimmäisen sarjapelinsä, häntä pidettiin syntipukkina orastavan voiton vaihtumisesta 1-1 -tasapeliin, vaikka maalivahti torjuikin monta Leganésin maalipaikkaa.

Pelin jälkeen eräs Athleticin fani lähetti Herrerínille uhkaavan Instagram-viestin, jonka torjuja jakoi näyttävästi omalla tilillään.

– Sinulta pitäisi rikkoa luita, jottet ainakaan pelaisi täällä enää, kyseinen ”fani” kirjoitti Herrerínille lähettämässään yksityisviestissä.

Herrerín päätti tehdä tuolloin saamistaan solvauksista kuvakollaasin Instagramiin. Solvauksia täydennettiin sanavalinnoilla ”v*tun syöpä”, ”v*tun turhake” ja ”ihmisjäte”. Lisäksi häntä haukuttiin nimittelemällä häntä ”huonoimmaksi Athleticissa nähdyksi pelaajaksi pitkiin aikoihin”.

[readmore from=Herrerin-Iago]

Haukkukokoelmansa otsikoksi Herrerín kirjoitti ironisesti: ”Olet mahtava! Ja näitä tulee joka päivä”, tägäten viestiinsä solvaukset hänelle lähettäneen henkilön.

Jo viime kaudella Herrerín puuttui julkisesti hänelle esitettyyn haukkuryöppyyn. Tuolloin häntä huudeltiin ”läskiksi” joukkueen harjoituskaudella otetun joukkuekuvan perusteella, ja Herrerín vastasi solvaajille kutsuen heidät kaikki harjoittelemaan kanssaan.