La Ligan baskiylpeys Athletic Bilbao eteni keskiviikkona jatkoon Copa del Reyssä pitkän kaavan kautta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinaisella peliajalla maalit toisen sarjatason Elchen vieraana menivät 1-1, ja koska jatkoajallakaan ei maaleja nähty, haettiin ratkaisua 11 metristä.

Rankkarikisastakin tuli laajennettu, sillä jatkopaikka ratkesi vasta seitsemännessä parissa. Athleticin Mikel Vesga onnistui, Elchen Tekio ei, ja niinpä Athletic jatkoi kuudentoista parhaan joukkoon.

Rankkarikisan eniten puhuttanut tilanne nähtiin kuitenkin viidennessä parissa. Athleticin vetäjistä kaksi oli jo epäonnistunut, joten maali olisi vienyt Elchen jatkoon. Athleticin maalivahti Iago Herrerín kuitenkin torjui Iván Sánchezin yrityksen, ja vei kisan äkkikuolemavaiheeseen.

– Rankkarit ovat kruunaa ja klaavaa. Joku oli minulle yhden velkaa ja pääsimme niukin naukin jatkoon, koska torjuin kaksi heidän ratkaisevaa rankkariaan, Herrerín sanoi pelin jälkeen Marcalle.

Herrerínin torjunta Sánchezin laukaukseen nostatti kuitenkin sosiaalisessa mediassa valtavasti porua. Hidastukset paljastavat maalivahdin olleen pari metriä ulkona viivaltaan, kun hän torjui pilkun. VAR:ia ei cup-otteluissa käytetä, joten Herrerín ei jäänyt varastuksestaan kiinni. Sánchezin protestille erotuomari José Munuera ei korvaansa lotkauttanut.

AS_AGabilondo

@AS_AGabilondo
Esto me parece uno de los fallos arbitrales más clamorosos en una tanda de penaltis. Herrerín ha parado así el que evitó la eliminación del Athletic. 😳😳😳 #CopaDelRey

Herrerín ei asialla päätään vaivannut, vaan totesi myös Elche-vahti Miguel San Romanin sortuneen samaan.

– Myös Elchen maalivahti teki samoin torjuessaan Raúl Garcían pilkun. Kyllä, saatoin lähteä liian aikaisin viivalta. Me kaksi maalivahtia katsoimme toisiamme kuin haluten sanoa toisillemme, että olimme varastaneet. Mutta VAR:ia ei ole, Herrerín totesi.

Sääntöjen mukaan maalivahdilla pitäisi olla ainakin yksi jalka maaliviivalla, kun rankkari lauotaan. Tällä kaudella Euroopan eri sarjoissa on uusittu useita rankkareita VAR-tarkistuksen jälkeen, jos maalivahti on liikahtanut viivaltaan liian aikaisin.