Real Madridin entinen päävalmentaja José Mourinho sanoo, että joukkueen belgialaislaituri Eden Hazard voisi olla maailman paras pelaaja, jos hän harjoittelisi kunnolla.

Hazard, 30, siirtyi Chelseasta Real Madridiin toissa vuonna, mutta hänen kaksi ensimmäistä kauttaan Espanjassa ovat olleet loukkaantumisten ja ailahtelevaisuuden sävyttämiä.

Valioliigassa Hazard oli yksi sarjan valovoimaisimmista tähdistä, ja hänestä povattiin Cristiano Ronaldon korvaajaa Madridissa. Yleinen mielipide on kuitenkin se, että Los Blancos ei ole saanut rahoilleen vastinetta maksettuaan hänestä 115 miljoonaa euroa.

Hazardia Chelseassa luotsannut Mourinho antoi entisestä suojatistaan rehellisen arvion talkSPORTille.

– Totuus on, että hän on uskomaton pelaaja, jonka harjoittelu on kamalaa. Voitte vain kuvitella, kuinka hyvä hän voisi olla, jos hän olisi superammattimainen harjoituksissa.

– Päivän päätteeksi hän on uskomaton poika, uskomaton perhemies. Hän näyttää siltä, että hän ei kuulu tämän sukupolven pelaajiin. Hän on todella hiljainen ja erittäin keskittynyt perheeseen, lapsiin, vanhempiinsa, hiljaiseen elämään.

– Mutta hän menee kentälle joka aamu… eikä hän tee juurikaan töitä. Kun hän menee kentälle (pelissä), hänestä ei heijastu viikon työskentelyn tulosta, hänestä heijastuu vain hänen lahjakkuutensa.

– Kun hän meni Real Madridiin, niin ajattelin, että ”Vau, tämä kaveri menee maailman isoimpaan seuraan ja tulee tuntemaan jatkuvan huipulla olemisen valtavat paineet, hän tulee voittamaan Kultaisen pallon (maailman parhaan pelaajan palkinnon), koska hän on uskomaton”.

– Mutta mitä tulee hänen kestävyyteen, nopeuteen ja kuntoonsa, hän olisi paljon parempi pelaaja [jos treenaisi kunnolla]. Edenin lahjakkuus vei hänet siihen pisteeseen, missä me näemme hänet nyt.