Mestarien liigan neljännesvälieräparit arvottiin maanantaina Nyonissa (lue uutinen). Lohkossaan kakkoseksi jäänyt Real Madrid sai odotetusti todella kovan vastustajan, sillä arpa heitti sille vastaan kaksi viimeistä Valioliigan mestaruutta voittaneen Manchester Cityn.

Cityn tämä kausi ei ole ollut kahden edellisen veroinen, mutta nimimiehistöllä on varmasti vielä rutkasti parantamisen varaa. Joukkueen valmentaja Pep Guardiolalla on myös vuosien saatossa melkoinen yliote Real Madridista.

Guardiola on voittanut Real Madridin tällä vuosituhannella kaikkiaan yhdeksän kertaa. Kukaan muu valmentaja ei ole pystynyt parempaan saldoon, mutta Ernesto Valverde ja Diego Simeone ovat Guardiolan kanssa tasoissa. Ennen Manchester Cityyn päätymistään Guardiola on valmentanut Barcelonaa ja Bayern Müncheniä.

OptaJose

@OptaJose
9 - Ningún entrenador ha derrotado en más ocasiones al Real Madrid que Pep Guardiola del @ManCityES en este siglo XXI en todas las competiciones (9, igual que Ernesto Valverde y Diego Pablo Simeone). Reencuentro.

Kaikkiaan Guardiola on kohdannut Real Madridin valmentajana 17 kertaa. Näistä peleistä saldo on Guardiolalle yhdeksän voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Real Madrid on katalaaniluotsille erittäin tuttu joukkue, sillä hän ei ole kohdannut mitään muuta joukkuetta yhtä usein kuin Real Madridia.

OptaJoe

@OptaJoe
17 - No side has Pep Guardiola met more in his managerial career than Real Madrid, with the Spaniard winning nine, drawing four and losing four of his 17 previous meetings with them. Titans. #UCLDraw