Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapallovalmentajista, mutta Mestarien liigan mestaruuspytty on vältellyt häntä keväästä 2011 lähtien.

Guardiola voitti Mestarien liigan kahdesti Barcelonan peräsimessä, mutta sittemmin hän ei ole päässyt kyseiseen pokaaliin käsiksi, vaikka onkin muuten niittänyt menestystä Bayern Münchenissä ja nykyisessä seurassaan Cityssä.

Hänen aikansa Barcelona nousee usein keskusteluun puhuttaessa kaikkien aikojen seurajoukkueista. Guardiolalla oli valtava rooli siinä menestystarinassa, mutta hän antaa itse kunniaa myös argentiinalaishyökkääjä Lionel Messille, joukkueen nykyiselle kapteenille.

– On paljon todella hyviä valmentajia, jotka eivät ole voittaneet mitään, koska heillä ei ole Messin kaltaisia pelaajia, kommentoi Guardiola Catalunya Radiolle.

– Hänen vertaistaan pelaajaa ei tule olemaan ikinä.

– Barcelonassa minulle annettiin ykkösjoukkue, ja minulla oli mahtava suhde seurapresidenttiin (Joan Laportaan). Siellä oli sekoitus kokeneita pelaajia ja pelaajia, kuten Messi. Olen valmentanut joitain uskomattomia pelaajia.

Guardiola myöntää, että yksi hänen parhaista ideoistaan oli laittaa Messi piilokärjen paikalle ennen ottelua Real Madridia vastaan.

– Ei ole olemassa pelaajaa, joka ei mieti puolustamista lainkaan, mutta valmentajan on mukauduttava pelaajiensa ominaisuuksiin.

– Barcelona pelasi paremmin, kun Michael Laudrup pelasi piilokärkenä ja sitten Messi.

– Yritin sitä Bayern Münchenissä, mutta siellä ei ollut pelaajaa, joka voisi ohittaa kolme pelaajaa ja tehdä maalin, joten meidän oli etsittävä vaihtoehtoja.