Atlético Madridissa tulee yksi aikakausi päätökseensä, kun yhdeksän kautta seurassa pelannut puolustaja Diego Godín vaihtaa maisemaa. Uruguaylaistopparin kohdalla sanassa ”seuralegenda” ei ole tippaakaan liioittelua.

Mediassa esiintyneiden huhujen mukaan 33-vuotias Godín olisi ollut yhä halukas jatkamaan Atléticossa, mutta seura ei tarjonnut tälle riittävän pitkää sopimusta. Katkeruutta Godínin puheista ei silti läpi paista.

– Joskus sitä kuvittelee asioiden menevän tietyllä tavalla, mutta tämä oli minun loppuni täällä, ja yritän ottaa sen mahdollisimman hyvin. Yksi etappi tämän joukkueen jalkapalloilijana päättyy, mutta en tietenkään lähde täältä koskaan. Tunteeni ja sydämeni jäävät tänne ikiajoiksi, Godín totesi Club del deportistalle ensimmäisessä lähtöilmoituksensa jälkeisessä haastattelussa.

– Fanien minua kohtaan osoittama rakkaus kuuluu asioihin, joita eniten arvostan. En väsy toistelemaan sitä. Tiedän, että tässä seurassa rakastetaan minua, mutten odottanut, että se näytettäisiin niin euforisesti, melankolisesti ja surullisesti.

– Rakkaus fanien ja minun välillä on molemminpuolista. Nämä päivät ovat olleet hyvin tunteikkaita. Myös niin monet ihmiset, jotka eivät tunne minua – ammattilaiset, urheilijat, jalkapalloilijat – ovat muistaneet minua sosiaalisessa mediassa ja välittäneet minulle arvostuksensa. Se on urheilijalle kunnia ja ylpeydenaihe. Se merkitsee sitä, että olen tehnyt asiat hyvin myös kentän ulkopuolella.

Godínille jää ajastaan Atléticossa rakkaita muistoja.

– Muistan kokeneeni täällä sen, mistä lapsena haaveilin. Sen, miksi halusin tulla jalkapalloilijaksi. Sen, että sinusta pidetään. Mikä voisi olla hienompaa kuin astua stadionille, joka huutaa nimeäsi? Astua kadulle ja kuulla ihmisten kiittelevän sinua, Godín vastaa itse.

Godín uskoo, että hänen mantteliperijänsä löytyy jo Atléticon joukkueesta. Hän on maanmies José Maria Giménez.

– Vaikka Josema on nuori, olemme pelanneet yhdessä jo 4-5 vuotta maajoukkueessa ja Atléticossa. Hänellä on paljon annettavaa ja hän voi pelata huipulla vielä kymmenen vuotta. Josema on vasta 24, mutta hän pelaa kuin kolmekymppinen. Se antaa Atletille ja Uruguaylle toivoa.

[readmore from=Godin-Diego]

Godínin seuraavaa joukkuetta ei vielä virallisesti tiedetä, vaikka vahvat huhut vievätkin miestä Internazionaleen. Tavoitteet ovat kuitenkin selvillä.

– Haluan antaa uudelle joukkueelleni kokemusta ja positiivisuutta. Yrittää tehdä maaleja. Harjoittelen täysillä, kuten olen aina tehnyt.

– Tietysti yritän olla myös hyvä johtaja, hyvä esimerkki ja pelikaveri, jota arvostetaan omana itsenäni. En yritä vetää mitään roolia, varsinkaan uudessa joukkueessa, Godín linjaa.

Lähde: AS