Diego Forlán on yksi historian tunnetuimpia uruguaylaispelaajia.

Komealla urallaan La Ligassa Villarrealia ja Atléticoa edustanut Forlán muistetaan parhaiten loistavista kaukolaukauksistaan niin seura- kuin maajoukkueotteluissakin.

Forlán viimeisteli La Ligassa 240 ottelussa peräti 128 maalia ja voitti kahdesti Euroopan parhaalle maalintekijälle jaettavan kultaisen kengän. Forlán voitti palkinnon niin Villarrealissa kuin Atléticossakin.

Nykyään La Ligan ja Atléticon lähettiläänä työskentelevä Forlán paljasti hiljattain El Largueron haastattelussa olleensa lähellä siirtoa Athleticiin. Athletic hyväksyy seuraansa vain baskitaustaisia pelaajia.

– Se olisi ollut todella hienoa. Teimme sen eteen asioita, mutta lopulta se ei onnistunut. Isoäitini oli kotoisin San Sebastiánista ja joutui lähtemään sieltä Uruguayhin 16-vuotiaana. Minulla on enemmän baskiverta kuin monella siellä pelaavalla pelaajalla. Totta puhuen minulla olisi enemmän oikeuksia pelata siellä kuin monella muulla, Forlán muistutti.

– Olin Manchester Unitedissa ja pelasimme todella hienoa jalkapalloa, mutta tarvitsin enemmän peliaikaa. Aloin etsiä itselleni uusia maisemia. Seurasimme veljeni kanssa espanjalaista jalkapalloa ja ajattelin voivani saada mahdollisuuden Athleticilta.

Forlán teki Athleticia vastaan 14 pelaamassaan ottelussa komeat 12 maalia. Forlán ei tehnyt yhtäkään muuta seuraa vastaan yhtä paljon maaleja.

– Pahinta on se, että kyllästyin maalin tekemiseen heitä vastaan. He pyysivät minulta pelipaitaani tai kenkiäni muistoksi, Forlán nauroi.