Uutisoimme aiemmin Barcelonan kieltäytyneen 100 miljoonan euron tarjouksesta, joka koski 17-vuotiasta Ansu Fatia. Sport tietää kertoa, että tarjous olisi tullut Manchester Unitedilta. Barcelonassa halutaan pitää tiukasti kiinni La Masian kasvatista, ja sillä voi olla vaikutusta esimerkiksi Ousmane Dembélén asemaan.

Barcelona-johto hylkäsi Man Unitedin tarjouksen jyrkästi, mutta sitä ennen asia käsiteltiin nopeasti Barcelonan johtokunnan kokouksessa. Josep Maria Bartomeu oli kuitenkin pysynyt tiukasti kannassaan, ettei Fatin myymisestä edes keskustella.

Fatin tilanne on monimutkainen. Barcelonassa kilpailu ylimmän oksan pelipaikoille on järkyttävän kovaa. Varsinkin, kun Luis Suárez on palannut pelikuntoon ja seura on vahvasti hankkimassa Lautaro Martínezin Interistä kesän siirtoikkunassa. Fatin leirissä asia on hyvin yksinkertainen. Hän haluaa pelata, mutta Barcelonan B-joukkueessa Fati menisi täysin hukkaan.

Fatin agentti Jorge Mendes on tehnyt lujasti töitä suojattinsa eteen. Barcelona-johto yllättyi, kun Mendes soitti ensimmäisen kerran kysyäkseen Fatin hintaa. Barcelonan viesti Mendesille oli selvä: Fati ei ole kaupan ja hänen ulosostopykälänsä on 170 miljoonaa euroa.

Barcelonan johdossa uskottiin asian olleen käsitelty, mutta Mendes palasi noin kymmenen päivän päästä johdon puheille. Mendes oli kertonut seuralle, että United olisi valmis maksamaan 100 miljoonaa euroa Fatista. Summa oli sen verran suuri, että seurajohto kokoontui käsittelemään asian. Bartomeu pysy vahvasti kannassaan. Fatia ei myydä.

Seurajohto on pyrkinyt vakuuttamaan Mendesin siitä, että Fatilla olisi iso rooli ensi kauden joukkueessa. Tällä kaudella nuorukainen on pelannut 16 sarjaottelussa, joissa on syntynyt neljä maalia. Näillä näkymin Fati sijoitetaan silti loppukaudeksi Barcelona B:n mukaan.

Kauden jälkeen seura aikoo aktivoida sopimuspykälän, joka nostaa pelaajan ulosostohinnan 400 miljoonaan euroon, ja samalla Fatista tulee virallisesti edustusjoukkueen pelaaja. Fatin tilanne saattaa jopa pakottaa Ousmane Dembélén asettamista myyntiin, Sport kertoo.

Dembélé ja Fati kilpailevat lähtökohtaisesti samoista minuuteista. 23-vuotias laituri on pelannut tällä kaudella vain viidessä ottelussa loukkaantumisten takia. Kokonaisuudessaan Dembélén Barça-ura on ollut töyssyjä täynnä. Siinä mielessä Fati saattaa hyvinkin nousta ensi kaudella jo nokkimisjärjestyksessä ohi Dembélén.