Jo kolme espanjalaista seuraa on selvittänyt tiensä Eurooppa-liigan neljännesvälieriin.

Valencia voitti torstaina Mestallalla skotlantilaisen Celticin 1-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-0. Villarreal taas pelasi Estadio de la Cerámicalla portugalilaisen Sporting Lissabonin kanssa 1-1-tasapelin ja voitti otteluparin lukemin 2-1.

Mestarien liigasta mukaan tullut Valencia pääsi torstaina yrittämään maalintekoa pitkään ylivoimalla, sillä Celticin laitapuolustaja Jeremy Toljan hankki kaksi keltaista korttia 37 minuutissa.

Maali syntyi lopulta 70. minuutilla, kun Daniel Parejo pelasi unelmasyötön rangaistusalueelle nousseelle Daniel Wassille, joka jatkoi pallon päällään Kevin Gameirolle. Ranskalaishyökkääjän tehtäväksi jäi vain viimeistellä lähietäisyydeltä.

La Ligassa putoamista vastaan taistelevan Villarrealin pelit ovat kulkeneet Euroopassa. Joukkue lähti ottelupariin Sportingia vastaan lohkovoittajana ja voitti ensimmäisen osan Portugalissa 1-0 Alfonso Pedrazan aikaisella osumalla.

Tuolloin Villarreal sai pelata viimeisen vartin kymmentä pelaajaa vastaan, ja saman edun se sai myös torstaina. Bruno Fernandes vei vieraat johtoon ensimmäisen puolikkaan lisäajalla, mutta Jefferson hölmöili itsensä suihkuun jälkimmäisen jakson alussa toisen keltaisen seurauksena.

Ratkaisevan maalin iski 80. minuutilla Pablo Fornals, joka oli unohtunut vaille vartijaa pilkun tienoille. Hän sai syötön Karl Toko Ekambilta ja sijoitti pallon sisään.

Real Betis kohtaa vielä tänään kello 22.00 ranskalaisen Stade Rennais’n jonka kanssa se pelasi vieraissa ensimmäisessä osassa 3-3-tasapelin.

Aiemmin tiensä 16 parhaan joukkoon selvitti jo Sevilla, joka kaatoi italialaisen Lazion yhteismaalein 3-0.