Espanjan Supercup käyntiin – Ennakkopaketti otteluun Real Sociedad-Barcelona: Mistä näet pelin, poissaolijat, arvioidut avaukset ja kommentit

© Kuva: Getty Images

Espanjan Supercup pelataan nyt toistamiseen uudella formaatilla, jossa miniturnaukseen osallistuu neljä joukkuetta. Turnaus piti pelata viime kauden tapaan Saudi-Arabiassa, mutta koronapandemia muutti suunnitelmat, ja niinpä tällä kertaa oli pakko pysyä Espanjassa. Saudi-Arabia maksoi oikeuksista isännöidä turnausta kolmena vuonna 40 miljoonaa euroa per kausi, eli yhteensä 120 miljoonaa euroa.

Supercupissa pelataan kolme ottelua, kaikki eri paikkakunnilla. Keskiviikon ensimmäinen välierä Real Sociedad-Barcelona pelataan Córdobassa, torstain välierä Athletic Bilbao-Real Madrid Málagassa ja sunnuntain loppuottelu Sevillassa.

Supercupiin osallistuvat La Ligan viime kauden kaksi parasta Real Madrid ja Barcelona, sekä kauden 2019-2020 Copa del Reyn finalistit Real Sociedad ja Athletic Bilbao. Baskiseurojen välistä cupin finaalia ei ole voitu pelata vieläkään, sillä koronapandemia siirsi ottelua, eivätkä seurat halunneet pelata ottelua tyhjille katsomoille. Loppuottelu on tarkoitus pelata ensi huhtikuussa.

Välieräparien arvonnassa cupin kautta ja La Ligan kautta tulevat joukkueet sijoitettiin eri puolille kaaviota. Näin oli jo etukäteen selvää, etteivät Barcelona ja Real Madrid voisi kohdata välierässä, vaan loppuottelussa voitaisiin nähdä El Clásico.

Barcelona pelaa Supercopassa nyt 25. kerran ja on voittanut tittelin 13 kertaa. Real Madrid voitti vuosi sitten 11. Supercopansa, ja pelaa kilpailussa 17. kerran. Kuudennen kerran mukana olevalla Athletic Bilbaolla mestaruuksia on kaksi. Real Sociedad on pelannut Supercopassa vain kerran aiemmin, vuonna 1982. Tuolloin se myös voitti mestaruuden.

Kuntopuntari

Real Sociedad, H-T-V-H-H

9.1. Sevilla-Real Sociedad 3-2 (La Liga)
3.1. Real Sociedad-Osasuna 1-1 (La Liga)
31.12. Athletic Bilbao-Real Sociedad 0-1 (La Liga)
22.12. Real Sociedad-Atlético Madrid 0-2 (La Liga)
19.12. Levante-Real Sociedad 2-1 (La Liga)

Barcelona, V-V-V-T-V

9.1. Granada-Barcelona 0-4 (La Liga)
6.1. Athletic Bilbao-Barcelona 2-3 (La Liga)
3.1. Huesca-Barcelona 0-1 (La Liga)
29.12. Barcelona-Eibar 1-1 (La Liga)
22.12. Real Valladolid-Barcelona 0-3 (La Liga)

Viisi viimeistä keskinäistä ottelua:

16.12.2020 Barcelona-Real Sociedad 2-1 (La Liga)
7.3.2020 Barcelona-Real Sociedad 1-0 (La Liga)
14.12.2019 Real Sociedad-Barcelona 2-2 (La Liga)
20.4.2019 Barcelona-Real Sociedad 2-1 (La Liga)
15.9.2018 Real Sociedad-Barcelona 1-2 (La Liga)

Poissaolijat

Real Sociedad

Aritz Elustondo (nilkkavamma)
Miguel Ángel Moya (polvivamma)
Luca Sangalli (polvivamma)
David Silva (lihasvamma)
Alex Sola (polvivamma)
Joseba Zaldua (lihasvamma)

Barcelona

Philippe Coutinho (polvivamma)
Ansu Fati (polvivamma)
Gerard Piqué (polvivamma)
Sergi Roberto (reisivamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Real Sociedad (4-3-3): Remiro; Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal; Zubimendi, Guevara, Merino; Januzaj, Oyarzabal, Willian José

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Dest, Araujo, Lenglet, Alba; Pedri, Busquets, De Jong; Messi, Griezmann, Dembélé

Kommentit

Imanol Alguacil, päävalmentaja, Real Sociedad

– Ymmärrän, että monien mielestä Supercopan suosikki on Barcelona tai Real Madrid, mutta niin kauan kuin minä olen Real Sociedadin valmentaja, me olemme suosikkeja. Huomenna, kun kohtaamme mahtavan Barcelonan, suosikki on Real Sociedad. Valmistaudun aina otteluihin näin, ja teen sen selväksi myös pelaajille. Muuten emme voisi voittaa niin loistavaa joukkuetta kuin Barcelona.

– Olen onnekas saadessani olla täällä. Pelaamme jostain suuresta sydämeni joukkueen kanssa. Se merkitsee, että olemme tehneet aiemmin asioita hyvin. Olen hyvin ylpeä siitä, että edustan koko Guipuzkoaa ja koko Real Sociedadia.

– Vaikka (kokoonpanoon puolentoista vuoden loukkaantumispoissaolon jälkeen palaava) Asier Illarramendi sanoikin, ettei häntä jännitä, minä sanon aivan päinvastaista. Me pelaamme tärkeästä pokaalista ja voimme tehdä seurahistoriaa.

– Vielä ei ole aika ajatella Supercopan finaalia, mutta minä hyvästelin vaimoni kymmenen päivän ajaksi. Luotan joukkueeni täysin, ja luotamme siihen, että pelaamme finaalissa. Joukkue on hyvin motivoitunut ja niin olen minäkin.

– Viime kauden alussa kukaan ei ajatellut, että pelaisimme Supercopan finaalissa. Täällä silti olemme, varmasti kaikkien virheidemme ansiosta. Tämän kauden aloitimme pelin ja tulosten puolesta niin mahtavasti, että tahtia oli lähes mahdotonta jatkaa. Pelimme taso on säilynyt, mutta tuloksia ei tule. Emme olemme tulosten puolesta parhaassa vireessämme, mutta toiveikkaita olemme. Voimme voittaa Supercopan.

Ronald Koeman, päävalmentaja, Barcelona

– Kaikilla neljällä joukkueella on mahdollisuus voittaa Supercopa. Me haluamme säilyttää viimeisten otteluidemme hyvän kuvan. Olemme kehittymässä ja tämä on tilaisuus näyttää, että olemme hyvällä tiellä.

– Supercopa on tärkeä titteli. Ei se tärkein ole, koska muitakin on, mutta olemme välierissä ja asennoidumme antamaan kaikkemme. Pelaamme parhaalla kokoonpanollamme päästäksemme finaaliin.

– Olemme nyt paremmin keskittyneitä pallollisina ja ilman palloa. Olemme parantaneet monissa asioissa. Keskikenttäpelaajat nousevat enemmän, vaikka olimme kokeilleet sitä aiemminkin. Kysymys on itseluottamuksesta.

– En usko Barcan olevan suosikki. La Real on edelleen yksi La Ligan jalkapalloilullisesti parhaista joukkueista. Turnauksessa on neljä vahvaa joukkuetta, emmekä me ole suosikkeja. Selvää suosikkia ei ole.

Mistä näet pelin?

Kaikki Supercopan kolme ottelua näytetään suorina lähetyksinä ja suomeksi selostettuina maksullisessa Elisa Viihde Sportissa. Jokainen ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa, mutta lähetys Elisa Viihteellä jo kello 21.50.

Jutun lähteinä on käytetty MarcaaAS:ää ja Sportia.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?