Uudistettu Espanjan Supercup on saanut osakseen suurta kritiikkiä. Arvostelun keskiössä on ollut ennen muuta päätös viedä turnaus isolla rahalla Saudi-Arabiaan, mutta myös Supercopan paisuttaminen kahdesta joukkueesta neljään on herättänyt närää. Muun muassa Barcelonan valmentaja Ernesto Valverde totesi pitäneensä aiemmasta formaatista enemmän.

Muutoksen takana oleva Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales luonnollisesti puolustaa luomustaan. Rubiales halusi myös muistuttaa siitä, että turnauksen isännyydestä maksettavia murusia valuu myös ruohonjuuritasolle, ja Supercopa on avannut pääsyn saudiarabialaisille stadioneille myös naisille.

– Olen tyytyväinen. Tänä on hieno Supercopa, tärkeä osallistujille ja amatöörijalkapalloilun kehittymiselle. Jalkapallo ei ole ratkaisu mihinkään, mutta voi avata ovia. Tästä ottelusta (Real Madrid-Valencia) ovat nauttineet monet naiset ja lapset, Rubiales totesi Movistarin haastattelussa AS:n mukaan.

– Olemme tutustuneet kaupunkiin ja tavanneet vallanpitäjiä, suurlähettilään ja seurojen edustajia. Tämä on jonkin uuden alku, ja olen vakuuttunut siitä, että siitä seuraa maalle (Saudi-Arabialle) jotain hyvää.

Rubiales uskoo myös turnauksen urheilullisen näkyvyyden parantuneen.

– Kun teimme helmikuussa päätöksen tästä formaatista, tiesimme, että se muuttuisi kesän pikkutapahtumasta tärkeäksi turnaukseksi. Luulen, että tämä on maailman tärkein lyhyt turnaus, koska missään muussa liigassa ei ole tämäntasoisia joukkueita.

[readmore from=Espanjan-Supercup]

El Confidencial suhtautui alkuviikolla julkaisemassaan blogissa skeptisesti Rubialesin puheisiin rahavirran ulottumisesta naisten jalkapalloiluun ja alasarjoihin. Julkisuudessa ilmoitetuista turnausmaksuista, jotka Espanjan jalkapalloliitto Saudi-Arabialta saa, lähes kaikki kun menee Supercopaan osallistuville seuroille. Rubiales kuitenkin vakuutti myös naisfutiksen ja alempien sarjojen hyötyvän.

– Tämä Supercopa on edellistä parempi. Se myös tuo valtavasti tuloja, jotka auttavat kehittämään Segunda B:n ja Terceran jalkapalloilua, naisten jalkapalloa ja futsalia. Tämä työ on tärkeä osa jalkapalloliiton toimintaa ja jatkamme samaa rataa, Rubiales lupasi Twitterissä.