Kahden el Clásicon viikko. Keskiviikkona cupin välierä ja lauantaina La Liga matsi – molemmat Madridissa Santiago Bernabéulla. Hienoja päiviä espanjalaisen jalkapalloilun ystäville.

Madridilaislehti AS esittää jo ensimmäisiä arvelujaan huomisen cup-ottelun kokoonpanoista. Lehti uskoo, että Barcelona jättää penkille Arturo Vidalin ja nostaa avaukseen Sergi Roberton Nélson Semedon tueksi. Syy tähän on se, että Real Madridin nuorukainen Vinicius parantaa pelaamistaan koko ajan ja aiheutti otteluparin avausosassa Camp Noulla 6.2. jatkuvia hankaluuksia Barcelonalle.

Sergi Roberto ja Semedo pelasivat samalla oikealla laidalla myös Mestarien liiga -ottelussa Lyonia vastaan, ja onnistuivat puolustustehtävissään hyvin. Myös Sevilla-ottelussa viikonloppuna Sergi Roberto pelasi mallikkaasti. Sergi Roberto tuntee Barcelonan pelitavan paljon sähäkkää Vidalia paremmin, ja tällaista järjestystä Ernesto Valverden uskotaan Clásicoon kaipaavan. Barcelona haluaa hallita peliä Bernabéulla, ja pitää samalla Viniciuksen kurissa.

[readmore from=El-Clasico]

Camp Noulla Vinicius haastoi jatkuvasti Barcelonan pelaajia yksi yhtä vastaan -tilanteissa, ja loi jatkuvasti vaaratilanteita. Vain maalit vielä puuttuvat, sillä 25 edustusjoukkuepelissään brassitalentti on tehnyt vain kolme maalia. Monien mielestä on kuitenkin vain ajan kysymys, milloin Viniciuksen nimi alkaa tupsahdella maalisarakkeeeseenkin useammin.

Jos Barcelona ottaakin oikealla laidalla puolustusvoittoisemman lähestymistavan, aiotaan vasemmalle ottaa täysillä tulivoimaa. Jordi Alba ja Ousmane Dembélé saanevat hyökkäysvapauksia ja antavat siten tukea Lionel Messille.