Sevilla uudisti kesällä joukkuettaan rajusti, mutta päävalmentaja Julen Lopeteguin mukaan uusille tulokkaille on tehty selväksi, kuinka iso ottelu tänään, sunnuntaina, on luvassa.

Kello 22.00 Benito Villamarínilla pyörähtää käyntiin kenties Espanjan kuumin paikallisottelu, Real Betisin ja Sevillan välinen Derbi sevillano.

Lopetegui kuuluu itsekin Sevillan uusiin tulokkaihin, mutta hän on aloittanut pestissään hyvin, johdattaen ryhmänsä sarjataulukossa kärjen tuntumaan. Betisin tilanne on huomattavasti tukalampi, sillä Los Verdiblancos sinnittelee vain muutaman pisteen turvin putoamisviivan yläpuolella.

Sarjataulukot ja kuntopuntarit lentävät kuitenkin illalla syrjään. Paikalliskamppailussa on aina muutakin pelissä kuin kolme pistettä.

– Joukkueemme tietää, mistä pelistä on kyse, kommentoi Lopetegui Marcan mukaan.

– Meillä on paljon uusia pelaajia, mutta he ovat saaneet pikakurssin siitä, mitä tämä derby merkitsee.

LUE MYÖS: Ennakko: Espanjassa pelataan kauden kuumin derby – ”Emme pelkää heitä ollenkaan”

Kotijoukkue on saanut valmistautua paikallisvääntöön koko viikon, mutta Sevilla pelasi torstaina Eurooppa-liigassa.

– Ihmiset muistavat derbyn pitkään, ja me olemme tietoisia sen jälkiseurauksista, mutta meidän oli torstaihin asti keskityttävä toiseen kilpailuun, sanoi Lopetegui.

– Olemme innoissamme, että pääsemme pelaamaan näin vaativan ottelun, koska heillä on hyvä joukkue ja tunnelma on entistä erityisempi tällaisissa peleissä.