Yli 30 vuoden odotus päätökseen! Real Sociedad voitti Copan historiallisen finaalin – Athletic-topparilta kohtalokas munaus

© Kuva: Getty Images

Real Sociedad on kauden 2019-20 Copa Del Reyn mestari.

Historiallisessa loppuottelussa se kaatoi Athletic Bilbaon lukemin 1-0. Copan voitto on La Realin kolmas seuran historiassa ja sen ensimmäinen pokaali peräti 34 vuoteen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Baskiseurat etenivät Copan finaaliin jo viime keväänä, mutta kohtaamista siirrettiin lopulta vuodella eteenpäin koronaviruspandemian seurauksena.

Athletic Bilbaolla on mahdollisuus nostaa Copan pokaalia uudelleen 17. huhtikuuta, kun se kohtaa Barcelonan kauden 2020-21 finaalissa. Tällä kertaa Sociedad kuitenkin ansaitsi voittonsa.

LUE MYÖS: Katso: Mikä sekasorto! Fanit ottivat poliisin kanssa yhteen ja sytyttivät tulipaloja ennen Copa del Reyn finaalia

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika eteni kummankin joukkueen puolesta hyvin varovaisesti. Athleticilla oli vaikeuksia hallita palloa keskikentällä, mikä jätti avainhyökkääjä Inaki Williamsin täysin pelin ulkopuolelle.

Sociedad pääsi hieman paremmin hyökkäyssektoreille, mutta viimeiset ratkaisut jäivät kerta toisensa jälkeen heikoiksi. Avausvartin rankka vesisade tuntui myös hankaloittavan kummankin joukkueen pelaamista.

Avausjakson ainoa vaarallinen maalipaikka nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Athelticin keskuspuolustaja Iñigo Martínez täräytti kovan laukauksen rangaistusalueen ulkopuolelta. Sociedadin maalivahti Alex Remiro torjui sen kuitenkin maalin ylitse.

Tauolle edettiin täten maalittomassa 0-0-tilanteessa.

Toinen puoliaika sai heti dramaattisen alun, kun keskityksen tielle liukunut Martínez osui kädellään palloon rangaistusalueen reunalla. Oli pienestä kiinni, ettei palloa viety pilkulle, mutta VAR:n ohjeistuksella erotuomari antoi tilanteesta vain vapaapotkun La Realille.

Tunnin pelin kohdalla pallo kuitenkin vietiin samassa päässä pilkulle, kun Martínez otti jälleen roolia ratkaisevassa tilanteessa. Mikel Merino pelasi pallon keskikentältä kohti Cristian Portua erinomaisella pystysyötöllä, mutta 29-vuotias espanjalaistoppari liukui Sociedad-hyökkääjältä jalat alta juuri ennen laukausta.

Erotuomari antoi Martínezin rikkeestä ensiksi sekä rangaistuspotkun että suoran punaisen kortin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen kortin väri alennettin keltaiseen. Martínez sai siis pysyä kentällä, mutta pilkkutuomio pysyi.

Tätä erikoistilannetta Sociedad ei kuitenkaan hukannut ja Mikel Oyarzabal vei sinivalkoiset ansaittuun johtoon. 23-vuotias espanjalaistaituri loikkasi ja lähetti Unai Simonin komealla laukauksella väärään suuntaan.

Enempää maaleja ei Sevillassa pelatussa loppuottelussa nähty. Athletic oli voimaton Sociedadin hyvin organisoidun puolustuksen edessä ja jäi kaiken kaikkiaan täysin vaille toivoa turnauksen voitosta.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille