Athletic Bilbao kohtaa Real Sociedadin lauantai-iltana Copa del Reyn finaalissa, joka siirrettiin viime kaudelta vuodella eteenpäin vallitsevan koronavirustilanteen takia.

Kahden baskiseuran historialliseen kohtaamiseen ei sallita kannattajia paikalle, mutta se ei ole estänyt esimerkiksi Athleticin faneja kokoontumasta Bilbaon kaduille ennen Sevillassa pelattavan loppuottelun alkua.

LUE MYÖS: Copan historiallinen baskifinaali pelataan viimein – lue kattava ennakko

Ohikulkijat ovat jakaneet sosiaaliseen mediaan videokuvaa sadoista kannattajista, jotka ovat aiheuttaneet suurta sekasortoa Athleticin kotistadionin San Mamesin läheisyydessä.

Cadena SER:n mukaan paikallinen poliisi on joutunut pidättämään useita kannattajia, jotka ovat sytyttäneet tulipaloja ja soihtuja pitkin päivää. Eräs nuori nainen jouduttiin viemään myös sairaalaan, kun hän sai iskun pullosta.

Athleticin kannattajat eivät myöskään ole noudattaneet koronarajoituksia tai turvavälejä, kuten alla olevat videot osoittavat. Ihmisillä oli lupa kokoontua vain neljän hengen ryhmiin.

Jos alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Luis Miguel Echegaray

@lmechegaray
Yikes. Scenes from calle Licenciado Poza in Bilbao from Athletic fans ahead of the all-Basque Copa del Rey final against Real Sociedad (via @TeleBilbao)

Jos alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Carrusel Deportivo

@carrusel
🚨 SIGUEN LOS DISTURBIOS | Calle Licenciado Pozas en Bilbao

‼️ La Ertzaintza dice que no está controlado y la actuación continúa

➕ Información cadenaser.com/emisora/2021/0…

🎥 @radiobilbao

Jos alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Tiempo de Juego

@tjcope
🤦🏽‍♂️¿Pero qué hacen?

Copa del Reyn finaali potkaistaan käyntiin kello 22:30 Suomen aikaa.