Athleticin ja Real Sociedadin oli määrä kohdata tämän viikon lauantaina toisensa historiallisessa Copa del Reyn finaalissa Sevillassa.

Athletic ja Real Sociedad eivät ole koskaan aiemmin iskeneet yhteen Copan finaalissa. Toistensa suurimmat kilpailijat varmistivat finaalipaikkansa maaliskuussa.

Finaali on kuitenkin siirretty koronaviruspandemian seurauksena, sillä jalkapallosarjat ovat tauolla maailmanlaajuisesti. Vielä ei tiedetä, milloin kaudet jatkuvat ja Copan finaali saadaan pelattua.

Libertad Digitalin saamien tietojen mukaan yksi Espanjan jalkapalloliiton vaihtoehdoista tällä hetkellä on pelata Copan finaali vasta jouluna. Copan finaalin pelaaminen jouluna ei ole suinkaan varmaa, mutta jalkapalloliitto harkitsee kyseistä mahdollisuutta tosissaan.

Espanjan jalkapalloliitto on jo ilmoittanut UEFA:lle seuroista, jotka osallistuvat ensi kauden europeleihin, jos nykyistä kautta ei päästä jatkamaan.

Barcelona, Real Madrid, Sevilla ja Real Sociedad pelaisivat sarjasijoituksien mukaan Mestarien liigassa ja Getafe, Atlético ja Copan finaaliin päässyt Athletic osallistuisivat Eurooppa-liigaan. Sen vuoksi Copan finaalin lopputuloksella ei olisi merkitystä europaikkojen suhteen, sillä Real Sociedad on sarjassa neljäntenä ja Athletic pääsisi europeleihin selviydyttyään Copan finaaliin.