Barcelona hankki Martin Braithwaiten muutama viikko sitten maksettuaan Leganésille norjalaisen sopimuksessa olleen 18 miljoonan euron ulosostopykälän.

Siirto aiheutti Espanjassa suurta kohua, sillä putoamista vastaan taisteleva Leganés ei saanut hankkia ainoalle maalintekijälleen korvaajaa.

Barcelona sai erikoisluvan Braithwaiten hankkimiseen Ousmane Dembélén pitkäaikaisen loukkaantumisen jälkeen.

Braithwaite ei aluksi kertonut Barcelona-siirrostaan kenellekään, koska ei ollut varma, tulisiko siirto tapahtumaan.

– Sain tekstiviestin edustajaltani, että Barcelona on minusta hyvin kiinnostunut. Olin onnellinen, mutta en halunnut näyttää tunteitani kenellekään, koska siirto ei ollut vielä varma, enkä siten kertonut siitä kenellekään – edes perheelleni. Yhtäkkiä kaikki mediat kirjoittivat siitä. Olin harjoituksissa Leganésin kanssa ja muutamassa minuutissa olin lehtien etusivuilla, Braithwaite päivitteli Sportin haastattelussa.

Braithwaite tutki Leganésin peliä ennen siirtoaan Madridin esikaupunkialueelle. Braithwaite teki niin myös siirtyessään Barcelonaan.

– Kyllä, tutkin videoilta Barcelonan peliä. Tutkin, miten he pelaavat ja liikkuvat kentällä. Yritän seurata sitä, mitä he tekevät luonnollisesti. On helpompaa tällä tavalla, että minä yritän sopeutua muihin pelaajiin kuin yrittää kertoa kaikille, miten minä haluan pelata. Heidän on jatkettava pelaamista juuri sillä tavalla, miten he ovat aiemminkin pelanneet. Minun on opittava olemaan siellä, minne pallo pelataan.