José Bordalás on kuulunut jo muutaman vuoden ajan La Ligan parhaimpien valmentajien joukkoon.

Viime kaudella Bordalás luotsasi yhdellä La Ligan pienimmillä pelaajabudjeteilla operoivan Getafen viidenneksi. Seura jäi vain kahden pisteen päähän Mestarien liigaan oikeuttaneesta neljännestä sijasta.

Tämä kausi on ollut sitäkin parempi. Seura on niin ikään viidentenä tasapisteissä neljäntenä olevan Real Sociedadin kanssa. Getafe pudotti Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ajaxin ja kohtaa neljännesvälierissä Internazionalen.

Loistavaa työtä Getafen peräsimessä tehnyt Bordalás on suuri Rooman valtakunnan ystävä. Bordalásilla on muun muassa Antiikin Roomaan liittyviä tatuointeja ja Bordalásia kutsuttiin pelaajaurallaan ”El Romanoksi”, eli roomalaiseksi.

– Antiikin Rooma on aina kiehtonut minua. Minulla on myös siihen liittyviä tatuointeja. Olen rakastunut Roomaan ja sen vuoksi joukkuetoverini kutsuivat minua roomalaiseksi. Ehkä myös siksi, koska olin pieni, mutta taistelin paljon, Bordalás totesi TeleRadioStereolle.

Bordalás haluaisi joskus valmentaa AS Romaa.

– Se olisi aivan uskomatonta, jos pääsisin valmentamaan AS Romaa. Se olisi kunnia. AS Roman valmentaminen on minulle unelma, koska rakastan sitä kaupunkia ja AS Romalla on suuri historia seurana.